Helzoldstars winnen de Team Speedway wedstrijd in Heusden-Zolder!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 24 april 2016 om 21:34 Geplaatst op 24.04.2016 om 21:34

De Helzoldstars wisten vandaag in beide klassen de team speedway wedstrijd in Heusden-Zolder te winnen. Op de vernieuwde speedway baan in het Helzold stadion werd vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen gereden. De hele winter lang is de club bezig geweest om het circuit een stuk naar binnen te verleggen, en met goed resultaat! De baan lag er prima bij waardoor we vele spannende duels zagen.

Tussen de hagelbuien door werden de heats in rap tempo afgewerkt. Alleen na het eerste blok werd een baandienst ingelast, de rest van de heats werd gewoon achter elkaar afgewerkt. De bezoekers zagen 24 heats aan team speedway, en vijf heats flattrack als voorproefje op de wedstrijd in juni, en dit binnen 2.5 uur. De flattrackklasse was erg goed bezet, en met 12 rijders in de baan werden de heats geracet. De overwinning in deze klasse ging naar Berry de Bos.

In de A-groep van de team speedway lagen de beide teams aanvankelijk nog dicht bij elkaar. Hier kwam echter verandering in toen de Helzoldstars een 5-1 score pakten tegen de speedway coureurs uit Nederland. Hierna was er niks meer in te brengen tegen het thuisteam die wedstrijd won met 51 punten tegen de 39 die de Nederlanders scoorden. Toch wist Henry van der Steen tijdens de allerlaatste heat nog een mooie overwinning te pakken tijdens een geweldige race met Romano Hummel en Daniel Gappmaier uit Oostenrijk.

Ook in de B-groep waren het de Helzoldstars die de wedstrijd wisten te winnen. Oppermachtig scoorde het thuis team 40 punten. Nederland kwam niet verder dan 11 punten op het scorebord, dit kwam overigens mede door veel pech. Kelly Velda viel halverwege de wedstrijd uit, en ook Andy ter Schuur kon tijdens zijn laatste heat niet meer aantreden. Daarnaast gingen Jarno de Vries en Ferry Mulder in hun laatste heat onderuit, en konden hierdoor niet aantreden in de finale heat.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.