Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
dinsdag 7 juli 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 6 april 2012 om 16:10
Tijdens het laatste weekend van april opent SpeedwayFanClub SFC haar seizoen met het Helzolds Speedway Kampioenschap. Dit is een internationale wedstrijd met rijders uit zeven landen. Aan de start staat de Internationale klasse, de Nationalen en de Rookie klasse.

In de Internationale klasse starten een groot aantal top rijders, waaronder Peter Juul Larsen. De Deen won in 2010 nog de Gouden Helm. Ook zal de Pool Thomas Piszcz rijden. Piszcz is speedway prof en rijd in Engeland voor de Birmingham Brummies. De talentvolle gebroerder Hoffman uit Duitsland zijn ook weer van de partij.

Voor Nederland zullen er zoals gebruikerlijk ook een groot aantal rijders starten, waaronder Henry van der Steen, Pascal Swart en Randy Oldenziel. Maurin Vochteloo, die een comeback maakt, staat reserve.

Op de zaterdag voor de wedstrijd word zoals gebruikelijk weer een vrije training en een tryout georganiseerd. Geïnteresseerden in de speedway sport kunnen onder begeleiding van ervaren rijders kennis maken met de sport en zelf hun eerste rondjes draaien. Hiervoor is wel een daglicentie nodig, deze kost 30 euro en kunt u bij het inschrijven op het wedstrijd secreteriaat betalen.

Het complete rijdersveld is bijna bekend, kijk voor de huidige stand van zaken qua rijders in forum via de volgende link: http://baansportfansite.nl/forum/topic/27/open-helzold-kampioenschap-speedway-zolder-b-28-29-april.html.

Tijdschema

Zaterdag 28 april
Vrije training en tryout van 11:00 tot 17:00

Zondag 29 april
Training: 10:00
Voorprogramma: 12:00
Hoofdprogramma: 13:15

De trainingen op zaterdag kunt u gratis aanschouwen. De entreeprijs voor wedstrijden op zondag is slechts 8 euro.