Tai Woffinden wint de Poolse Speedway GP in Warschau!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 16 mei 2016 om 08:54 Geplaatst op 16.05.2016 om 08:54

In een bomvol Nationaal stadion in de Poolse hoofdstad Warschau heeft Tai Woffinden de tweede Speedway Grand Prix van het seizoen gewonnen. Ruim 52.000 uitzinnige fans zagen op een nagenoeg perfecte tijdelijke speedway baan een geweldige wedstrijd. Woffinden wist zich maar net met negen puntjes te plaatsen voor de halve finales. Fredrik Lindgren voerde de tussenstand aan na de 20 kwalificatie heats, maar verspeelde zijn kansen in de halve finale met een derde plek.

Woffinden werd op het podium vergezeld door ‘good old’ Greg Hancock en Matej Zagar. Chris Holder plaatste zich ook voor de grote finale heat, maar werd hier in vierde. Met twee GP-wedstrijden gereden staat de Australiër echter wel bovenaan in de tussenstand. Na het debacle van vorig jaar was de wedstrijd van dit jaar echt een knaller, al viel er voor de vele Poolse fans weinig te juichen aan het eind.

Nieuwkomer Bartosz Zmarlik werd de beste Pool op een zesde plek in de einstand. Naast 'Bartek' plaatste ook Maciej Janowski zich voor de halve finales, maar kwam hier niet in verder. Beide heren scoorden echter wel 10 punten voor de tussenstand, en blijven zo prima in de mix van het kampioenschap. De tussenstand is nu overigens erg close, tussen de eerste tien rijders zitten slechts acht puntjes.

Maar liefst drie keer crashte Piotr Pawlicki tijdens een bewogen avond in Warschau. Tijdens zijn eerste crash verdraaide hij z'n knie en werd met de ambulance van de baan gehaald voor onderzoek in het ziekenhuis. Tot ieder zijn verbazing stond de Pool in de volgende heat gewoon weer aan de start waar hij van de motor werd gereden door z'n landgenoot Zmarzlik. Hetzelfde gebeurde tijdens zijn laatste heats toen Nicki Pedersen weer eens te ver ging.

Voor Pedersen lijkt het seizoen ook nog niet zo geweldig te gaan. In het Sloveense Krsko werd hij achtste, in Warschau kwam hij niet verder dan een 14de plek. De volgende Speedway GP staat voor 11 juni in de CASA Arena in Horsens op het programma.