Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zaterdag 24 oktober 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 30 mei 2016 om 20:33

Loppersum - Het is de MFAC Loppersum wéér gelukt om een topevenement naar Loppersum te halen. Voor de tweede op één volgende jaar, en voor de 10e keer in haar bestaan, wordt de ESSO Semi Finale EK Zijspannen verreden. Op zaterdag 11 juni 2016 verschijnen er twaalf zijspancombinaties aan de start op de knusse kleipiste aan de Bosweg in Loppersum.
 
Voor Nederland komen aan start de winnaars van editie 2015 in Loppersum: Dennis Noordman met bakkenist Patrick Kremer en combinatie Wilfred Detz met de in Garrelsweer wonende bakkenist Henk Auwema. Zij gaan rijden tegen de Duitse topcombinaties Markus Brandhofer/Michael Zapf,  Matthias Motk/Melanie Schremp, de Zwitserse combinatie van Imanuel Schramm/Hermann Bacher, de Engelse combinaties Shaun Harvey/Danny Hogg, David Carvill/Cameron Godden, Dan Berwick/Mark Hopkins en de Franse combinaties van David Chaminade/Stephanie Vedelago, Christophe Grenier/Lillian Pellizzotti, Guillaume Comblon/Chloé Agez en het Deens/Nederlandse span van Stinus Lund en Dennis Smit. Allen strijden zij om de laatste zes tickets voor de EK finale op 24 juli 2016 in het Drentse Vries.

Naast de EK wedstrijd is er de wedstrijd in de Specials Senioren waar regerend Europees en Wereldkampioen Jannick de Jong aan het startlint zal verschijnen. Hij zal erop gebrand zijn om aan het Lopster publiek te laten zien waarom hij Europees en Wereldkampioen is geworden, en gaat de strijd aan met ervaren coureurs zoals  Dirk Fabriek, Sjoerd Rozenberg, en de momenteel zéér sterk rijdende Romano Hummel uit Groningen. Er wordt gestreden voor de fel begeerde punten van het Open Nederlandse Kampioenschap. Verder krijgen we in het avondprogramma de Shorttrackklasse ST1 en ST2 in de baan.

Aan het avondprogramma gaat het dagprogramma vooraf: om 11.00 uur is er de training van het EK programma, vanaf 13.00 uur zijn er de wedstrijden in de diverse Jeugd & Nationaal klassen welke allen strijden voor de ONK punten. Het weekend wordt traditioneel afgetrapt met het 45+ voetbaltoernooi in samenwerking met Sportclub Loppersum. Het team van MFAC Loppersum, bestaande uit medewerkers, coureurs en monteurs, zal de vorig jaar behaalde titel willen prolongeren en zullen hiervoor gaan strijden tegen teams uit de regio.

Na afloop is het gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje met live muziek van de uit Warffum afkomstige “Zanger Klaus”, de RAS-artiest van Groningen. Net als voorgaande jaren stelt de MFAC Loppersum gratis kampeerplaatsen met douche- en toiletgelegenheden beschikbaar.

Alle verdere wedstrijd informatie zal spoedig volgen!

Persbericht: MFAC Loppersum