Antonio Lindback wint z'n eerste Speedway GP in Cardiff!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 10 juli 2016 om 08:33 Geplaatst op 10.07.2016 om 08:33

In het Principality Stadium van Cardiff heeft 'Rio Rocket' Antonio Lindback gisteravond z'n allereerste Speedway Grand Prix gewonnen. In een sinderende finale wist hij alle aanvallen van Tai Woffinden af te slaan, en hiermee de wedstrijd te winnen. De Poolse junior Bartosz Zmarzlik ging voor het eerst in z'n fulltime GP carriere naar het podium en werd netjes derde. Veteraan Greg Hancock liet zien dat hij er nog altijd gewoon bij hoort en werd in de finale vierde.

Lindback startte z'n wedstrijd sterk met drie heatoverwinningen op rij, en mede door sterke starts behaalde hij met 12 punten vrij eenvoudig de halve finales. Deze halve finale wist hij in stijl te winnen, en met een tweede plek voor Zmarzlik zagen we ook hem in de grote finale heat. Vanuit de andere halve finale plaatsten zich dus Woffinden en Hancock waardoor puntleider na de kwalificatie heats, Piotr Pawlicki, kon inpakken. De jonge Pool reed een bijzonder sterke race, maar kwam dus niet verder dan de halve finales.

Voor de masaal aangereisde thuisfans was er veel reden om te juichen, waaronder natuurlijk voor Woffinden, maar ook wildcard rijder Daniel King maakte z'n wildcard meer dan waar. King had een matige start van de wedstrijd met twee laatste plekken maar wist daarna nog zeven punten te pakken in z'n resterende drie heats inclusief een mooie overwinning op Zmarzlik. Na de topprestatie van Chris Harris in Praag van twee weken geleden was het gisteravond weer helemaal niks en werd met een enkel gekregen puntje laatste.

Andere opvallende verliezers waren Chris Holder en Nicki Pedersen. Holder verloor in Praag veel punten voor het kampioenschap en ook in Cardiff scoorde hij er slechts zes. Na de eerste drie GP's stond de Australier nog bovenaan in de tussenstand, inmiddels is hij weggezakt naar plek 7. Nicki Pedersen z'n seizoen is nog atlijd niet goed begonnen, en met slechts vijf puntjes op het scorebord heeft hij en z'n team nog een hoop werk te verzetten. De Grand Prix's maken nu pause voor de Speedway World Cup, en hierdoor staat de volgende GP pas voor 13 augustus op de kalender Malilla.