Spannende avond verwacht tijdens de Toyota Lantinga grasbaanraces in Uithuizen!

Nieuwsbericht Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016 om 20:14 Geplaatst op 03.08.2016 om 20:14

Op zaterdag 27 augustus organiseert de MAC t’Hogeland uit Uithuizen de Toyota Lantinga Internationale Grasbaanrace op het Boukemapark van Uithuizen. Met een dubbel Internationaal programma bij de zijspannen en specials met vele Europese top coureurs pakt de club dit jaar wederom groot uit. Zo staan er bij de zijspannen maar liefst negen deelnemende zijspancombinaties van de EK-Finale uit Vries aan de start tijdens deze Internationale wedstrijd.

Daarbij is het volledige EK-podium aanwezig met de zuid Duitse top-teams Hundsrucker, Brandhofer, Venus en Kreuzmayer die tijdens deze wedstrijd het wederom gaan opnemen tegen de nieuwe Europees Kampioenen William Matthijssen samen met bakkeniste Sandra Mollema uit Stedum. Ook Wilfred Detz / Henk Auwema die vorig jaar een zeer sterke wedstrijd reden maar na een ongeluk samen met Matthijssen moesten opgeven zullen weer aanwezig zijn.

Helaas moeten MAC t’Hogeland clubrijders Dennis Noordman / Patrick Kremer deze wedstrijd aan hun voorbij laten gaan. De zware voetblessure die Dennis opliep tijdens de training bij de EK halve finale in Loppersum heeft een lange hersteltijd nodig. Wij wensen hierbij Dennis zeer veel beterschap met een gezond herstel. Wel zullen de andere MAC clubrijders Christophe Grenier / Lilian Pellizzotti deze avond te zien zijn, want na een zeer teleurstellend resultaat bij de EK-Finale in Vries staat dit Franse team op scherp!

Ook deze avond een Internationaal rijdersveld bij de Specials!

Hierin heeft de MAC t’Hogeland Uithuizen gekozen voor een jonge groep van twaalf Internationale coureurs. Met daarbij aan de start Romano Hummel, Dave Meijerink en Mark Helmhout. Deze snelle coureurs hebben dit jaar prima stappen gezet met goede resultaten. Ook Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl is een graag gezien rijder op Uithuizen. Ook daarbij zijn de Groningse coureurs Mark Beishuizen en Lars Zandvliet aanwezig op deze Internationale wedstrijd. Maar deze Nederlandse coureurs kunnen tijdens de Toyota Lantinga Internationale Grasbaanwedstrijd op goede tegenstand rekenen op onder andere van Frans kampioen Gabriel Dubernard, die samen met Babtiste Comblon de lange weg uit zuid Frankrijk zullen afleggen naar Uithuizen. Ook zal grasbaanspecialist Christian Hulshorst uit Lüdinghausen terug naar Uithuizen te komen om zijn tweede plaats van afgelopen jaar te verdedigen.

Close action bij de Shorttrack ST1 en ST2

Uiteraard zullen tijdens de Toyota Lantinga Internationale grasbaanrace de Shorttrackklassen ST1 en ST2 op de 430 meter lange kleibaan in het Boukemapark van Uithuizen wederom aanwezig zijn. Met twaalf rijders tegelijk in de baan zullen deze coureurs ongetwijfeld weer voor een spannende avond zorgen.

Alle rijders welkom bij Special Nationalen

Waar vorig jaar gekozen is om alleen de A-groep Nationalen te laten verrijden, zal de MAC t’Hogeland dat dit jaar uitbreiden en tijdens dit evenement voor alle deelnemers uit de Special Nationaalklasse een wedstrijd te organiseren. Ook daarin zit veel talent met jonge rijders als Jarno De Vries, Mika Meijer en Niels Remmelts en Kelly Velda. Ook is local coureur Luit Groenewoud uit Zandeweer wederom aanwezig na een geslaagd debuut in de afgelopen editie. Alles bij elkaar wordt er voor het publiek een mooie avond baansport gepresenteerd en mede door de verhoogde publiekzones zijn de wedstrijden door het publiek goed te volgen, dit alles in samenwerking met Asjhok’s Drive in Show uit Uithuizen die gaat zorgen voor de nodige sfeermuziek deze avond en Vijfschaft Catering Tynaarlo die zal zorgen voor lekkere catering rond de baan.

Tickets en tijdschema

- Volwassenen: €15,00
- Leeftijd 12 t/m 17 jaar:  € 8.00
- Jonger dan 12 jaar onder begeleiding gratis

Aanvang training: 15.00 uur
Aanvang wedstrijd: 17.30 uur

Navigatieadres Circuit

Maarweg 85
9981TA
Uithuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbericht 28.08.2016 om 09:53

Uitslagen Internationale grasbaanraces in Uithuizen

Verder lezen Verder lezen
Nieuwsbericht 23.08.2016 om 20:14

Internationale Grasbaanraces Uithuizen - alle wedstrijd informatie

Verder lezen Verder lezen