Langbaan Grand Prix Eenrum verplaatst naar maandag!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 21 augustus 2016 om 20:28 Geplaatst op 21.08.2016 om 20:28

De Langbaan Grand Prix van Eenrum is vandaag helaas afgelast, en verplaatst naar morgen om 11:00. Door de vele regenbuien was de baan niet meer de berijden door de rijders en kon er na uren wachten niet gestart worden. Mocht er morgen ook niet gereden worden dan wordt de GP geschrapt uit het kampioenschap.

30 jaar lang was het goed gegaan voor Eenrum, maar sinds het organiseren van een GP in 2014 heeft de club nu voor het derde jaar op rij regen. De training kon vanochtend op wat vertraging na wel gereden worden maar net na de rijdersvoorstelling begon het te regenen. Op een kleibaan zoals die van Eenrum is het lastig om na veel regen weer te kunnen rijden, vooral als het tussendoor ook nog wat regent.

Om 17:30 kwamen Richard Hall en Theo Pijper in de baan om de baan te testen. Ze leken redelijk rond te komen, maar Hall was vrij resoluut: 'In je eentje is de baan wellicht goed te doen, met meerdere rijders wordt het te gevaarlijk. Ik moest erg veel corrigeren tijdens mijn testrondes' aldus de Brit. Na een overleg tussen de wedstrijdleiding en de rijders werd besloten om vandaag niet meer te rijden en het morgenochtend om 11:00 nog een keer te proberen.

De tickets van vandaag blijven natuurlijk geldig voor de herkansing morgen.