5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Prima prestaties Mark Helmhout en Mika Meijer in Pardubice

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 19 september 2016 om 10:27 Geplaatst op 19.09.2016 om 10:27

Op de zaterdag van het Gouden Helm weekend van Pardubice kreeg de jeugd de kans om hun prestaties te vertonen. De U21 speedway rijders reden de Zlata Stuha wedstrijd, en de 250cc junioren reden in pairs verband de Jawa Cup. In beide wedstrijden stonden ook Nederlanders aan de start, namelijk Mark Helmhout en Mika Meijer!

De Zlata Stuha wedstrijd wordt in eenzelfde soort systeem als de Gouden Helm gereden, dus verschillende kwalificaties rondes met uiteindelijk een beslissende finale heat. Helmhout reed zich in zijn eerste kwalificatiegroep keurig naar een tweede plaats achter Marcin Nowak, en net voor het Oekraïense talent Victor Trofimof. In de halve finales kwam hij helaas niet verder en werd met drie puntjes zesde en laatste in zijn groep. De Zlata Stuha werd gewonnen door de Deen Fredrik Jacobsen. Nowak werd tweede en de derde plek ging naar Adam Ellis.

Meijer mocht samen met het Mads Hansen aantreden in de Jawa Cup. In totaal stonden er zes pairs aan de start met uiteindelijk het Deense koppel Benjamin Nielsen en Kenneth Jorgensen op het hoogste treetje. Meijer wist drie punten te scoren in zijn vier heats, zijn partner Hansen scoorde er 10. In totaal werden ze hiermee vierde in de einduitslag.