dinsdag 17 oktober 2017 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 23 juli 2017 om 09:43

Werlte - De Internationale zandbaanraces van Werlte zijn gisteravond halverwege afgelast vanwege een enorme wolkbreuk. De gehele dag was er al regen voorspeld, en tot aan de avond hielden we het gelukkig droog. Rond 21:00 begon de lucht echter erg donker te worden en na een flinke storm kwam de regen met bakken uit de lucht. Na een half uurtje spoelen was het over en uit in Werlte, de baan stond zoals wel vaker helemaal blank.

Het hoofdprogramma bestond uit het Duits kampioenschap voor de zijspannen. Het kampioenschap wordt net als bij ons gereden als een open wedstrijd en zo zagen we de spannen van Detz en Godden ook aan de start. Drie blokken konden gereden worden voordat de regen een einde maakte aan de wedstrijd. Venus / Heiss wonnen al hun drie heats en werden kampioen, Brandhofer / Scheunemann werd tweede.

Na een nul score in de eerste heat wisten Detz / Arling uiteindeiljk naar een derde plek in de daguitslag te racen. In de twee verdere series moest het duo telkens tegen het snelle span van Brandhofer wat zeer spannende duels opleverden. Vooral tijdens de derde heat scheelde het absoluut niks tussen beide spannen en wisten de Nederlanders het net van de Duitsers te winnen.

Het hele wedstrijdprogramma kon overigens makkelijk binnen de beschikbare tijd gereden worden. Helaas is het tempo in Werlte nog steeds erg laag, en moesten bij de rijdersvoorstelling minstens 10 personen hun woordje doen. Doordat de baan tijdens een baandienst ook nog eens een keer veel te nat was gesproeid liep het programma nog meer vertraging op. De wedstrijd begon aanvankelijk al een uur later vanwege een crash in de training.

Alle punten zijn terug te lezen via de LIVE uitslagen pagina.

Foto's