5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Monster Energy wint finale wedstrijd Speedway Best Pairs Cup in Gniezno

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 18 augustus 2017 om 10:02 Geplaatst op 18.08.2017 om 10:02

De derde en finale wedstijd van de Speedway Best Pairs Cup is gisteravond in het Poolse Gniezno gewonnen door het team van Monster Energy. De wedstrijd zou eerder al in mei georganiseerd worden, maar dit kon toen geen doorgang vinden vanwege de vele regenval. Gisteravond had One Sport meer geluk en kon de wedstrijd onder perfecte weercondities gereden worden.

In de afsluitende finale heat zagen we beslist de spannendste heat van de avond waarbij de jongens van Monster het opnamen tegen de Poolse rijders van Fogo Power. Fogo moest zijn team iets aanpassen nadat Piotr Pawlicki afgelopen week zijn been brak en dus niet kon rijden, als vervanger werd oldie Adam Skornicki opgetrommeld. Skornicki reed echter geen enkele heat.

Nadat Fogo aanvankelijk de leiding pakte wist Tai Woffinden zich naar een tweede plek te knokken, en kon Chris Holder in de laatste ronde alsnog de derde plek van Bartosz Zmarzlik over nemen. De finale werd gewonnen door Przemyslaw Pawlicki waardoor de eindscore op 3 tegen 3 was, in het voordeel van Monster. Het Fogo Power team won hierdoor net als afgelopen jaar alsnog het kampioenschap.

Onze Duitse vrienden hadden een moeilijke avond. Martin Smolinski, uitkomend door Trans MF, is op dit moment erg zoekende naar het juiste materiaal. In Gniezno reed hij zowel met een GTR motor als met een GM van Nicki Pedersen, helaas zonder positief resultaat. Kai Huckenbeck wist voor het City Team 9 punten te scoren en kon zich aardig mixen met de grote namen. Erik Riss en Tobias Kroner bleven puntloos.