5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Patryk Dudek wint zijn allereerste Speedway GP in Torun!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 8 oktober 2017 om 09:13 Geplaatst op 08.10.2017 om 09:13

In een afgeladen Moto Arena in het Poolse Torun heeft Patryk Dudek gisteravond zijn allereerste Speedway Grand Prix overwinning behaald. De Pool stond met 22 punten achterstand op de tweede plek in de tussenstand, na zijn overwinning zijn dit er nog maar 14. Jason Doyle staat uiteraard nog aan de leiding maar wist zich in Torun niet tot de finale te schoppen.

Zoals elk jaar is de Grand Prix van Torun weer helemaal uitverkocht en komen fans van over de hele wereld naar de Poolse stad voor het hoogte punt van het Europese speedway seizoen. Elk jaar komen ook meer Nederlanders naar de GP's en schatten wij dat een kleine 100 man de weg naar Torun wist te vinden, met daarbij ook twee grote Nederlandse vlaggen hangend aan de tribunes. Mooi werk mannen!

De verwachting was eigenlijk dat Doyle in Torun alvast de Wereldtitel ging veroveren, maar niks bleek minder waar toen Dudek na een matige derde plek in zijn eerste heat nog maar 1 puntje liet liggen over de gehele wedstrijd. Doyle reed daarentegen een niet geheel constante wedstrijd waardoor hij dure punten liet liggen. De beslissing zal dus over drie weken in het Australische Melbourne vallen, wat voor de organisatie natuurlijk erg positief is. De verwachting is dat dit jaar meer toeschouwers zullen komen dan de voorgaande twee edities.

In de grote finale heat was het Dudek die de leiding pakte en deze niet meer liet gaan. Woffinden volgde hem op de tweede plek maar kon nietsdoen tegen het Poolse geweld. Voor de derde plek op het podium werd het nog even spannend doordat Bartosz Zmarslik en Matej Zagar meerdere keren van positie wisselden. Zmarzlik mocht uiteindelijk als derde naar het podium. Zagar won de afgelopen twee GP's in Teterow en Stockholm, in Torun werd hij vierde.