Max Niedermaier Duits kampioen ijsspeedway - Simon Reitsma beste Nederlander

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 2 maart 2018 om 20:34 Geplaatst op 02.03.2018 om 20:34

Max Niedermaier heeft gisteravond in Berlijn het Duits kampioenschap ijsspeedway gewonnen. Voor Niemdermaier is het de tweede keer op rij dat hij de Duitse titel wint. Hans Weber liet alleen tegen Niedermaier een punt liggen, hij werd tweede. De derde plek ging naar de wildcard van Inzell: Stefan Pletschacher. De Duitse WK rijder Günter Bauer moest het ijsspeedway weekend van Berlijn laten schieten vanwege een ontstoken voet.

Simon Reitsma werd beste Nederlander van de avond met een zesde plek in uitslag, al telden de buitenlanders in de uiteindelijke uitslag niet mee. Reitsma wist een heat te winnen en driemaal een tweede plek te behalen, in zijn derde heat ging hij helaas stuk met een gebroken belt. Bart Schaap zat er lekker bij maar crashte zwaar in zijn vierde heat wat resulteerde in afgescheurde enkelbanden.

Schaap werd uiteindelijk 12de in het klassement. Jimmy Tuinstra kon na het Europees kampioenschap ijsspeedway in Rusland gelijk door naar Berlijn en werd 13de. De wedstrijd begon gelijk met een crash voor Tuinstra junior, daarna werden nog drie punten gescoord. Het ijsspeedway weekend van Berlijn gaat morgen verder met de vijfde WK finale wedstrijd.