Romano Hummel heer en meester op de grasbaan van Opende

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 24 juni 2018 om 07:17 Geplaatst op 24.06.2018 om 07:17

Met hardkloppingen in de keel van vele bezoekers heeft Romano Hummel gisteravond de grasbaanraces van Opende gedomineerd. Met een grandioze 20 punten maximum wist de Hoogkerker iedereen van de baan te rijden en de wedstrijd te winnen. Met een gelijke race style als Hummel wist de Engelsman Paul Cooper tweede te worden. Dave Meijerink wist na een inhaalrace het derde plekje op het podium te veroveren.

Voor de 35ste keer organiseerde de Stichting Baansport Opende haar jaarlijkse grasbaan tweedaagse. De wedstrijd werd geopent door de lokale motorsport-minded burgemeester die zelf ook nog enkele rondes reed op een special. Geluk had de organisatie zeker, want volgens de weerberichten zou het gaan regenen, maar dit bleek gelukkig totaal niet het geval.

Ondanks enkele kritieken bleek de keuze voor vijf rijders in de baan zeker geen slechte keuze want de koningsklasse presenteerde weer een mooie wedstirjd. Zo wist Hummel natuurlijk weer een mooie show te presenteren, maar zagen we van de andere rijders ook vollop actie. Martin Malek is een graag geziende gast op de Nederlandse grasbanen, en hij werd keurig vierde. Al lag de Tsjech op koers voor een podium tot dat hij door Meijerink werd voorbij gestoven. Mark Beishuizen sloot de finale af met een vijfde plek.

In de Nationalen zagen we weer een vol rijdersveld, en met Christian Wagemans als gelukkig winnaar. Wagemans moest overigens via de B finale komen nadat hij in zijn tweede heat uitviel. De tweede plek ging naar William Kruit, en de Deense rijder Jakob Nymark werd derde. Nymark kende echter een ongelukkige start van de wedstrijd na een flinke crash in zijn eerste heat.