5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

JAWA heren domineren de grasbaanraces van Melsungen

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 6 augustus 2018 om 20:49 Geplaatst op 06.08.2018 om 20:49

De Internationale grasbaanraces van Melsungen zijn gistermiddag gedomineerd door de mannen op de JAWA motoren. James Shanes was de gehele dag de sterkste, maar moest vanwege zwakke starts steeds een behoorlijke tocht maken om de koppositie over te nemen. Ook in de finale heat was dit het geval, en wist hij in de allerlaatste bocht Martin Smolinski in te halen.

Voor Smolinski was het even omschakelen want afgelopen zaterdag wist hij in Gustrow nog het Duits kampioenschap speedway te winnen. Hierdoor kwam hij te laat voor de training, en moest zonder training de baan in. Veel problemen had Smolinski hier echter niet mee want hij mocht uiteindelijk als derde de finale heat in. Shanes won dus deze finale, voor Smolinski en Andrew Appleton pakte de derde plek.

Ondanks dat in Duitsland nog steeds vaak de punten doortelden maakte dit voor de daguitslag niks uit. Opvallend was dat alle drie de heren van JAWA-materiaal onderweg waren, en dus het podium compleet voor het Tsjechische motorblok was. Henry van der Steen was de enigste Nederlander die aan de start stond, hij werd zesde in de daguitslag.

Bij de zijspannen ging de wedstrijd vooral tussen de spannen van Venus en Matthijssen. De Nederlanders waren de Duitsers in de eerste heats nog te snel af, in de drie opvolgende heats ging de overwinning telkens naar Venus die hierdoor de wedstrijd won. Matthijssen mocht als tweede naar het podium, voor het span van Holstein.

Naast spannende races stond de wedstrijd ook grotendeels in het teken van een scheidsrechter waarbij de 'fehlentscheidungen' niet op een hand te tellen waren. Top punt was het missen van een crash in de B-Solo waarbij Finn Loheider viel, en Fabien Neid in de opvolgende ronde de motor niet zag en hier vol overheen ging. Neid moest hierdoor naar het ziekenhuis, waar een lichte voetblessure geconstateerd werd.