zaterdag 17 augustus 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 28 november 2018 om 20:35

Nadat wij eerder al het aantal Nederlandse startplekken voor de WK wedstrijden van 2019 bekend hebben gemaakt kunnen we nu ook de EK-verdeling bekend maken. FIM Europe heeft echter nog problemen om de verdeling van alle disciplines concreet te maken, maar onze buitenlandse bron wist ons echter te melden dat deze indeling redelijk definitief is.

Tijdens het EK Grasbaan mogen we zeven rijders afvaardigen en maar liefst vier vliegende tapijten mogen strijden voor de EK-medailles. Vanwege een tekort aan zijspannen hebben we zelfs een extra startplek gekregen. Twee gladiatoren mogen afreizen naar het EK IJsspeedway, al is op dit moment nog niet bekend waar en wanneer deze op de kalender staat. Ufa zou de wedstrijd oorspronkelijk organiseren, maar heeft het EK teruggegeven.

Ondanks dat er geen rijders naar de WK Speedway wedstrijden gaan hebben we wel een aantal startplekken tijdens de EK-disciplines. Zo mag een rijder naar het EK U21, al waren er twee plekken aangevraagd. Hetzelfde geldt voor de U19 Speedway Cup, ook hier een startplek terwijl we er graag twee wilden. Ook zag de KNMV graag een team tijdens de U19 Pairs Speedway Cup maar deze is (voorlopig) niet toegewezen.

Twee kids mogen racen in het sublieme speedway stadion van Torun tijdens de 125cc Cup. In totaal zijn er voor 25 kinderen startplekken aangevraagd tijdens deze EK-wedstrijd voor de 125cc specials waaronder ook Estland, Letland en Finland. Deze drie landen zagen we nog niet eerder tijdens deze wedstrijd.

EK Speedway

Geen deelname

EK Speedway Pairs

Geen deelname

EK Speedway U21

06.07 - SF1 - Grudziadz (Polen): 1 startplek

EK Speedway U21 Teams

Geen deelname

EK Grasbaan Solo

02.06 - SF 1 - Bielefeld (Duitsland) - 4 startplekken
23.06 - SF 2 - Leamington Spa (Engeland) - 3 startplekken

EK Grasbaan Zijspan

30.06 - SF - Haunstetten (Duitsland) - 2 startplekken
18.08 - F - Eenrum (Nederland) - 2 startplekken

EK IJsspeedway

2 startplekken (locatie en datum onbekend)

European U19 Individual Speedway Cup

09.08 - SF2 - Gustrow (Duitsland) - 1 startplek

European U19 Pairs Speedway Cup

Geen deelname

European 125cc Youth Track Racing Cup

20.07 - F - Torun (Polen) - 2 startplekken

European 250cc Youth Speedway Cup

Geen deelname

European 85cc Speedway Youth Cup

Geen deelname