zaterdag 17 augustus 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 30 november 2018 om 17:44

Veenoord - Na een jaar lang van plannen maken en vergaderen lijkt er nu een serieus plan op de tafel te zijn gekomen om het sportpark van Veenoord aan te pakken. Een lang gekoesterde droom van drie clubs zal hier mee dan in vervulling gaan. Het gaat om Speedway Veenoord, de lokale voetbalclub en de ijsvereniging. Er is een plan gemaakt om het sportpark compleet te verbouwen, al is de kogel nog niet compleet door de kerk.

Op dit moment zijn er verschillende problemen met het sterk verouderde park. Zo heeft de ijsvereniging graag een harde ondergrond en voldoen de sintels niet als goede basis voor een ijsbaan. De voetbalclub ziet het liefst een geclusterde omgeving met meerdere velden, in de huidige situatie splits een weg velden. Daarnaast is er een sterke wens vanuit de Speedway organisatie om de baan aan te pakken om meer racelijnen te creëren.

In het huidige plan zullen de speedway baan en ijsbaan worden losgetrokken van het voetbal gebeuren, en zullen beide banen aan de andere kant van de weg worden geplaatst. Hier zal de speedway club de vrijheid krijgen voor een eigen baan, en lay-out. Hetzelfde zal dan gelden voor de ijsvereniging. De verenigingen hebben goede hoop, en medio maart zal Gemeente Emmen hopelijk meer duidelijkheid kunnen geven of het echt door zal gaan.