Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
vrijdag 30 oktober 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 24 september 2012 om 21:28
Speedway coureurs uit zeven landen strijden zaterdag 29 september om de Gouden Shiro Helm van Veenoord. Het internationale programma begint traditioneel met de rijdersvoorstelling om 18.45uur. De wedstrijden op het sportpark aan de Nieuweweg in Veenoord starten om 19.00uur.

De Gouden SHIRO Helmwedstrijd 2012 is de eerste wedstrijd die wordt georganiseerd door de in december 2011 opgerichte stichting SPEEDWAY VEENOORD. De stichting is opgericht door 2 oud speedwaycoureurs, Jeroen van der Veen en Ramon Steenbergen, en Christiaan Bos.

De Gouden SHIRO Helm editie 2012 belooft weer een grandioos kijkspel te worden. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Met supersnelle jonge coureurs, zoals de 17 jarige Stanislav Melnichuk uit de Oekraïne en de Poolse Mariusz Fierlej, winnaar van de Gouden Shiro Helm 2011, staat ook weer aan de start. Hij zal er alles aan doen om voor de 2e keer de gouden helm te winnen.

Ook de Nederlandse rijders zullen laten zien wat ze waard zijn, Randy Oldenziel uit Stadskanaal (19 jaren jong) laat de laatste wedstrijden zien dat hij goed kan sturen. Dat is wat het publiek wil. Fanatieke coureurs die vol gas, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen en zo zorgen voor mooie sport met veel spanning en spektakel.
Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en met het gas vol open de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden SHIRO Helm doen dat wel. De wedstrijd gaat over 20 heats en 2 finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off. Meer dan de helft van de deelnemers is in staat om de Gouden SHIRO Helm, beschikbaar gesteld door Jopa Racing Products, te winnen.
Jopa Racing Products staat internationaal bekend als de internationale groothandel voor de motorsportwereld.

De Nederlandse rijders die deelnemen aan de Gouden Shiro Helm wedstrijd zijn Jannick de Jong uit Gorredijk, altijd goed voor mooi speedway, strak rijdend en gezegend met een flitsende start. Henry van der Steen uit Oude Biltzijl, Pascal Swart uit Hoogkerk, Sjoerd Rozenberg uit Nijeberkoop, Nick Lourens uit Ter Apel, Jeffrey Woortman uit Warten, Dirk Fabriek uit Zorgvliet en Randy Oldenziel uit Stadskanaal.

Het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc, deze klasse rijdt een ONK wedstrijd. Ook zal er een selectie speedway nationalen rijden.
Met een dergelijk programma zullen de wedstrijden in Veenoord ongetwijfeld opnieuw van zich doen spreken.

Programma 29 september:
- Internationale Gouden SHIRO Helm speedway
- ONK speedway 125cc
- Een selectie speedway nationaal

- Aanvang training: 15.00 uur.
- Na de training zullen er enkele voorseries worden verreden in de klassen ONK 125cc en de speedway nationaal.
- De rijders voorstelling begint om 18.45 uur
- De 1e start van het avond programma is om 19.00 uur

Entree volwassenen € 13,-
Kinderen 8 t/m 14 jaar € 6,-
Gratis parkeren
Gratis programma
Sportpark te Veenoord, 10 km onder Emmen

Voor het laatste nieuws over de Gouden SHIRO Helm speedwaywedstrijd kijk op :
www.speedwayveenoord.com

(Bron: Persbericht Speedway Veenoord)


Rijdersveld Gouden Shiro Helm:

1. Mariusz Fierlej (PL)
2. Henry van der Steen (NL)
3. Mariusz Staszewski (PL)
4. Sjoerd Rozenberg (NL)
5. Jari Makinen (FIN)
6. Jannick de Jong (NL)
7. Peter Juul Larsen (DK)
8. Randy Oldenziel (NL)
9. Robert Lambert (GB)
10. Nick Lourens (NL)
11. Marco Gaschka (GER)
12. Jeffrey Woortman (NL)
13. Aleksandr Boroday (UKR)
14. Pascal Swart (NL)
15. Stanislav Melnichuk (UKR)
16. Dirk Fabriek (NL)
---
17. Raymon Woortman (NL)