Weinig spektakel tijdens tweede dag WK IJsspeedway in Berlijn

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 3 maart 2019 om 18:19 Geplaatst op 03.03.2019 om 18:19

Het was vandaag niet de meeste mooie dag voor de tweede dag van het WK IJsspeedway Finale 3 in Berlijn. De hele week was er al regen voorspeld, en deze kwam ook. Aanvankelijk leek het nog wel mee te vallen met wat lichte miezerregen, maar deze werd toch steeds sterker. Met daarbij twee top namen die misten in het startveld was het niet een erg spannende wedstrijd. Na een bewogen eerste race-dag ging het er vandaag een stukje rustiger aan toe.

Martin Haarahiltunen brak gisteren een botje in zijn hand en is de komende tijd uitgeschakeld. De Zweed zal zich thuis laten opereren en hoopt er in Heerenveen weer bij te zijn. Iemand die we dit jaar niet meer terug gaan zien in Andrey Shishegov die zijn hand ook lelijk bezeerde, tot bloedens aan toe. Shishegov is inmiddels geopereerd en heeft een metalen constructie rond zijn hand om het bij elkaar te houden. Het is te hopen voor Shishegov dat alle bewegelijkheid weer terugkomt.

Vier Russen zagen we vandaag in de Finale heat en het werd ook direct de spannendste race van de dag. Winnaar van gisteren, Dmitry Koltakov, mistte de start en probeerde van alles om dichterbij te komen. Koltakov werd uiteindelijk derde in de daguitslag. Dinar Valeev ging er met de overwinning van door, voor Daniil Ivanov. Alle drie de heren hebben na zes racedagen evenveel punten verzameld, namelijk 97. De strijd voor het kampioenschap is dus nog in volle gang.

Hans Weber werd net als gisteren de beste niet Russische deelnemer met een vijfde plek. Gisteren kwam de Duitser nog tot aan de Finale heat maar dat zat er vandaag niet in. Tijdens de halve finale heat jaagde hij op de Russen maar verloor bijna de controle en liet hierdoor een gat vallen. Naast Weber zagen we de drie Zweedse deelnemers ook in de halve finales. Over twee weken gaat het WK IJsspeedway verder met Finale 4 in Inzell.