Gouden Helm Speedway in Veenoord

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 30 september 2012 om 00:49 Geplaatst op 30.09.2012 om 00:49

De 58ste editie van de Gouden Helm speedway wedstrijden in Veenoord werden gisteravond verreden. Zoals elk jaar staan er weer een groot aantal internationale rijders aan de start en krijgen ook onze eigen rijders de kans om in een top veld te starten. [END] De winnaar van 2011, de Pool Mariusz Fierlej, liet er ook deze keer geen gras over groeien en plaatste zich bij de top vier die mochten gaan strijden voor de Gouden Helm over twee finales. Ook zijn landgenoot, Mariusz Staszewski, plaatste zich hiervoor. Het 14 jarige talent uit Engeland, Robert Lampert, reed ook weer een sterke wedstrijd. Op vrijdag avond werdt hij nog vice Duits junioren kampioen in Gustrow en bij de grote mannen van gisteravond ging het ook niet verkeerd en kwam met 12 punten als tweede in de finale. Dirk Fabriek ging als vierde rijder de finale rondes in en werd zo dus de enigste Nederlandse rijder die het zover wist te schoppen. Jannick de Jong miste met tien punten net de finales maar reed een zeer sterkte wedstrijd. Ook Randy Oldenziel zat er vandaag weer super op en scoorde negen punten. Jeffrey Woortman crashte in zijn eerste heat en werd van de baan afgevoerd met een ambulance. Woortman had zijn schouder uit de kom, beterschap vanuit onze kant! Raymon Woortman, broer van Jeffrey, mocht hierdoor invallen en scoorde vier punten. Aleksandr Boroday viel op het laatste moment in voor Kiril Cukanov maar de man uit Oekraine kon het niet goed vinden in Veenoord en scoorde slechts 1 punt. Ook was er een tegenvallend resultaat van Marco Gaschka. Gaschka, die op de wedstrijddag jarig was, rijd voor Rszezow in de Poolse Extraleague maar kon zijn ervaring niet omzetten in een goed resultaat. De eerste, van de twee, finales werd vrij eenvoudig gewonnen door Fierlej en Lambert pakte een tweede plek. Staszewski derde en Fabriek vierde. In de tweede finale was het Lambert die onderuit ging en geen punten scoorde. Staszewski won deze finale en Fierlej werd tweede en hierdoor won Fierlej de wedstrijd voor zijn landgenoot Staszewski. Ondanks de valpartij van Lambert in zijn tweede finale werd hij toch nog derde in de dag uitslag. Fabriek werd vierde en daarmee beste Nederlander. 1. Mariusz Fierlej (3,3,2,3,3) 14 + (3,2) 5 2. Mariusz Staszewski (2,X,3,3,3) 11 + (1,3) 4 3. Robert Lambert (3,2,1,3,3) 12 + (2,X) 2 4. Dirk Fabriek (3,3,1,2,2) 11 + (0,1) 1 --- 5. Jari Makinen (2,1,3,1,3) 10 6. Jannick de Jong (1,3,3,1,2) 10 7. Stanislav Melnickuk (2,3,2,2,1) 10 8. Randy Oldenziel (3,X,2,2,2) 9 9. Henry van der Steen (1,2,1,3,1) 8 10. Peter Juul Larsen (0,2,3,2,0) 7 11. Sjoerd Rozenberg (0,2,2,0,2) 6 12. Raymon Woortman (1,1,0,1,1) 4 13. Marco Gaschka (2,1,0,X,-) 3 14. Nick Lourens (1,1,X,0,X) 2 15. Aleksandr Boroday (0,0,1,-,-) 1 16. Pascal Swart (X,0,0,0,-) 0 17. Jeffrey Woortman (X,-,-,-,-) 0 De nationalen klasse werd versassend gewonnen door de zeer sterk rijdende Mark Beishuizen. In de finale pakte hij kop-start en liet deze niet meer gaan. Andy ter Schuur werd tweede een Henk Koonstra derde. Niels Remmelts reed met de 250cc speedwayer mee in de deze klasse en kon de rijders goed bijhouden met vier punten als resutlaat, zeker niet verkeerd! De Engelse Kevin Teager viel in voor Roberto Slot. Helaas crashte Teager in zijn eerste heat en kon de wedstrijd niet vervolgen, het zelfde gold voor Roelof Postma. 1. Mark Beishuizen (3,2,3,2) 10 2. Andy ter Schuur (1,2,2,3) 8 3. Henk Koonstra (2,3,3,3) 11 4. Maurin Vochteloo (3,3,2,3) 11 --- 5. Robert-Jan Bangma (2,1,2,2) 7 6. Lars Zandvliet (3,X,3,X) 6 7. Raymon Woortman (2,3,1,X) 6 8. Niels Remmelts (1,1,1,1) 4 9. Kelly Velda (0,2,1,1) 4 10. Erwin Werkman (X,1,X,-) 1 Kevin Teager (X,-,-,-) 0 Roelof Postma (X,-,-,-) 0 Romano Hummel won alle heats in de 125cc specials klasse. Ook won hij de finale voor Dave Meijerink en Mike Pultrum. Jackie Rooks werd vierde nadat ze via een overwinning in de B-Finale zich alsnog plaatste voor de finale. Mike van der Noorda werd tweede in deze B-Finale en werd vijfde in de A-Finale. Mike Meijer viel in de A-Finale en werd daarmee zesde. 1. Romano Hummel (5,5,5) 15 2. Dave Meijerink (4,4,4) 12 3. Mike Pultrum (2,4,5) 11 4. Jackie Rooks (3,3,2) 8 5. Mike van der Noordaa (1,4,3) 8 6. Mika Meijer (4,5,3) 12 --- 7. Jarno de Vries (5,5,X) 10 8. Inge Slagter (3,2,1) 6 9. Christian Wagemans (2,1,4) 7 10. Alwin Slagter (X,3,3) 6 --- 11. Lizanne de Vries (1,0,2) 3 12. Jeffrey Sijbesma (2,1,2) 5 13. Erik van Dijk (0,1,1) 2 14. Margriet Diever (0,-,-) 0