Lichtuitval zorgt voor vroegtijdig einde Master of Speedway in Moorwinkelsdamm

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 5 mei 2019 om 10:45 Geplaatst op 05.05.2019 om 10:45

Een ware ramp gisteravond voor de MSC Moorwinkelsdamm tijdens de jaarlijkse Master of Speedway wedstrijd. Grote problemen met het kunstlicht zorgde voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd. Een erg slechte baan maakte het drama voor de club, rijders en toeschouwers compleet. Het zat de club op voorhand al niet mee om het rijdersveld compleet te krijgen. Afmelding na afmelding volgde waardoor er tot laat in de avond getelefoneerd moest worden om rijders te contracteren.

De baan was aanvankelijk echter het grootste probleem. Vooral in de B-groep was het voor de meeste rijders overleven en was er van een wedstrijd geen sprake. Voorafgaand aan de wedstrijd had de club nog nieuw materiaal op de baan gebracht maar dit was nog niet voldoende gehecht met de oude baan. Grote rillen en los materiaal was het resultaat, met daarbij een flinke crash tussen Danny Maassen en Henry van der Steen.

Maassen kreeg plots grip en ging er met een highsider vanaf, Van der Steen kon geen kant op en klapte er vol op. Gelukkig liep het voor beide mannen goed af, al moest de Duitser toch even naar het ziekenhuis voor controle. Na deze klapper werd er een uitvoerige baandienst gedaan totdat het licht aan een kant van de baan compleet uitviel. Over en uit, hopelijk heeft de club volgend jaar meer geluk.