5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Stephan Katt wint de door afmeldingen geplaagde wedstrijd van Mulmshorn

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 30 juni 2019 om 20:44 Geplaatst op 30.06.2019 om 20:44

In de brandende hitte heeft Stephan Katt vandaag de Internationale zandbaanrace van Mulmshorn gewonnen. Aanvankelijk had de club 12 rijders gecontracteerd, maar op de wedstrijd dag kwamen er slechts zeven rijders opdagen. Vijf afmeldingen kreeg de club, mede door blessures. Het is een zorgwekkende trend waar ook de organisatie van Opende last van had, en het niet altijd makkelijk is om het rijdersveld gevuld te krijgen vanwege late afmeldingen. Ondanks dat er maar zeven rijders in de koningsklasse in de baan kwamen werd er mooie motorsport geboden.

De wedstrijd ging vooral tussen Katt, James Shanes en nieuwkomer Kenneth Kruse Hansen. In de afsluitende finale heat gingen de drie heren er ook gelijk vandoor, en was het Shanes die het eerst de finishlijn passeerde. Doordat er met doortelling van punten werd gewerkt won Katt, met een tweede plek in de finale, alsnog de wedstrijd. Shanes werd tweede, voor Hansen. Mika Meijer ging als vierde de Finale in, en wist deze plek ook te behouden. Jarno de Vries werd zesde.