5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Martin Smolinski breid leiding in WK Langbaan uit na winst in Mühldorf

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 8 juli 2019 om 21:02 Geplaatst op 08.07.2019 om 21:02

Met slechts een verspeeld puntje heeft Martin Smolinski de derde Finale ronde van het WK Langbaan in Mühldorf gewonnen. Smolinski was op de 1000 meter baan bijna ongeslagen en was het Josef Franc die als enigste eenmaal sneller was dan de Duitser. Het Franse duo Dimitri Berge en Mathieu Tressarieu vergezelden Smolinski op het podium. Theo Pijper reed zich ijzersterk naar een vierde plek, en Franc werd vijfde.

Al vroeg in de ochtend stond de training op het programma, maar deze werd aardig verstoord door verschillende regenbuien. Voor de gehele dag stond regen op het programma aldus het weerbericht, maar gelukkig bleef het na 2 uur helemaal droog. De wedstrijd werd na een uurtje vertraging dus ook in hoog tempo gereden, en werd even na 5 uur de winnaar al gehuldigd. Het thuispubliek kwam uiteindelijk ook in grote getalen opdagen, en werden beloond met de overwinning van Smolinski.

Naast de dominantie van Smolinski zagen we vooral spannende duels tussen Berge en Tressarieu. Beide Fransen kwamen tijdens de heats ook al drie keer tegen elkaar uit, en Berge wist zijn landgenoot op de finish net tegen te houden. Pijper zat er de gehele wedstrijd al lekker bij, maar wist het net niet om te zetten naar een podium plek. In het klassement klimt Pijper nu naar een vierde plek

Met nog tweede rondes in Morizes en Roden te gaan heeft Smolinski nu drie punten voorsprong op zijn direct concurrent Berge. Het gat met de nummer drie, Tressarieu, is inmiddels 12 punten waardoor de strijd wederom tussen Smolinski en Berge zal gaan. Op zaterdag 7 september staat de vierde finale op het programma in Morizes.