5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Romano Hummel maakt succesvolle rentree met overwinning in Aduard!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 14 juli 2019 om 17:03 Geplaatst op 14.07.2019 om 17:03

Met een sensationele inhaalactie heeft Romano Hummel gisteravond de Internationale grasbaanraces van Aduard gewonnen. Het werd een titanenstrijd tussen Hummel en Theo Pijper doordat beide heren zich tijdens de kwalificatie heats elkaar niet troffen. Hummel vloog bijna van zijn motor af tijdens uitkomen bocht twee, en ging met een lange wheely aan Pijper voorbij. Stephan Katt wist wederom naar het podium te gaan, en pakte de derde plek.

De grote finale moest herstart worden nadat Martin Malek, toen op een derde plek, crashte in de een-na laatste ronde. Malek verloor de controle op het moeilijkste stuk van het circuit: ingaand derde bocht, in de overgang van zand naar klei. Deze plek leverde behoorlijke spectaculaire beelden waarbij niet altijd de wielen nog op de baan bleven. Voor de Tsjech liep het gelukkig allemaal goed af.

Voor Aduard was het voor de eerste keer in zes jaar dat er weer Internationaal geracet werd op de ruim 800 meter lange baan. Na een succesvolle Jeugd & Nationalen wedstrijd op de vrijdagavond was de generale repetitie met vlag en wimpel geslaagd. Ook tijdens de wedstrijd van zaterdag verliep alles op rolletjes, en bleef het ondanks wat kleine miezerbuitjes gelukkig droog. De club rekende op 500 betalende bezoekers, en dit aantal was met dikke rijen bezoekers op het rechte stuk zeker gehaald.

Ook in de finale zagen we de ervaren Paul Hurry met een vierde plek, gevolgd door Mika Meijer op plek 5. Voor Meijer een uitstekend resultaat, en de vele uren die de Winschoter op de motor zit, mede door de liga wedstrijden in Denemarken, werpen zijn vruchten af. Malek completeerde de Finale met een jammerlijke diskwalificatie.

Bij de zijspannen zagen we natuurlijk de strijd tussen onze eigen top combinaties Matthijssen en Detz. Het span van Detz kon aanvankelijk nog wel in de buurt blijven, maar Matthijssen wist toch alle vier de heats te winnen. De Duitse B-combinatie Kempa / Stickling mocht als derde naar het podium. Het derde Nederlandse span, Kregel / Bruins, ging in de eerste serie kapot en kon niet meer aantreden.

Christian Wagemans wist de wedstrijd bij de Nationalen te winnen met een maximale score. Andy ter Schuur en Sem Ensing werden tweede en derde. Ensing wist zijn beide voorseries overigens nog te winnen maar kon vanwege een slechte start in de finale niet verder naar voren komen. Voor thuisrijder, en zoon van de voorzitter, Ferdy Gelsema eindigde de wedstrijd met een gebroken bovenarm na een crash in zijn eerste heat.