Frankrijk winnaar zeer chaotische Long Track of Nations in Vechta

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 15 september 2019 om 18:43 Geplaatst op 15.09.2019 om 18:43

De Franse driekleur hebben gisteravond voor de tweede keer op rij de Long Track of Nations gewonnen. In het Reiterwaldstadion van Vechta werd dit WK voor de landenteams georganiseerd, en het werd een zeer chaotische avond met verschillende zaken die niet helemaal goed liepen. Het begon al vroeg op de dag met onzuivere methanol waardoor verschillende rijders in de problemen kwamen.

Naast de slechte methanol was ook de baan een issue, en kon de Duitse commentator het niet meer helemaal volgen. De regels van de WK teams zijn dit jaar anders waardoor er nogal wat verwarring ontstond. Een foute uitslag op het scorebord maakte de chaos compleet, en werd Tsjechië uitgeroepen als winnaar terwijl de Fransen in de Finale de meeste punten wisten te scoren.

Nieuw dit jaar was de invoer van halve finales, en een super finale. De top vier teams gingen de halve finales in waarbij de punten weer op nul gingen. Daarna gingen de winnende teams de Finale in waarbij het land met de meeste punten de wedstrijd won. Frankrijk wist met een 8-7 score de Finale te winnen van de Tsjechen, en werden hiermee kampioen. Tsjechië lag lange tijd op titelkoers, maar moesten zich toch gewonnen geven aan de Fransen.

De Duitsers werden in de halve finales uitgeschakeld nadat Tsjechië ze met 9-6 te snel af waren. Vooral een bijzonder magere heat van Martin Smolinski was de grote reden voor de vroege uitschakeling van 'die mannschaft'. Voor volgend jaar lijkt de FIM weer terug te komen op het heatschema, en zullen de halve finales weer worden afgeschaft. Ook zal Denemarken als zevende team erbij komen wat deze dergelijke extra heats totaal overbodig maken.

Onze Nederlandse boys wisten een prima wedstrijd te rijden, en behaalden ze zoals verwacht de vijfde plek. Een vierde plek was mooi geweest, maar het gat in punten was helaas niet te overbruggen. Theo Pijper behaalde met 11 punten de meeste punten voor Nederland, en Dave Meijerink pakte er 10. Henry van der Steen zat niet helemaal lekker in zijn vel en noteerde drie puntjes. Lars Zandvliet mocht een keer invallen, en werd hierin derde.