dinsdag 1 december 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 7 oktober 2019 om 19:18

Toruń - Bartosz Zmarzlik heeft afgelopen zaterdagavond in Torun de Wereldtitel in de speedway klasse binnen gesleept. De Pool is hiermee de derde Pool die de Wereldkampioen in de koningsklasse van de baansport wist te winnen. De 10de ronde van de Speedway GP werd echter niet gewonnen door Zmarzlik, maar zijn directe concurrent Leon Madsen ging er met de overwinning vandoor.

Tussen Zmarzlik en Madsen zaten voorafgaand deze laatste Grand Prix slechts een aantal punten, en Madsen was op een missie om deze achterstand in de lopen. De Deen behaalde naast de dagoverwinning ook de eerste 21 punten maximum van het seizoen. Door dit super optreden van Madsen wist Zmarzlik pas tijdens de halve finales genoeg voorsprong op te bouwen om gekroond te worden tot Wereldkampioen.

Naast Zmarzlik en Madsen was er nog een rijder die nog Wereldkampioen kon worden, en dit was Emil Sayfutdinov. De Rus is nog altijd even consistent waardoor hij dure punten heeft laten liggen, maar in Torun was dit een ander verhaal. Sayfutdinov reed zich naar de finale waarin hij na Madsen een tweede plek pakte. De derde plek ging overigens verassend naar Niels Kristian Iversen. 

Met deze afsluitende GP in Torun is het seizoen nu ten einde gekomen. De eerste acht van dit seizoen hebben zich geplaatst, en dit zijn naast Zmarzlik, Madsen en Sayfutdinov: Fredrik Lindgren, Martin Vaculik, Maciej Janowski, Jason Doyle en Patryk Dudek.