Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zaterdag 31 oktober 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 20 december 2012 om 19:51
Het Europees kampioenschap wordt vanaf 2013 een serieus onderdeel van de speedway wereld. De wedstrijden voor het EK worden over het algemeen gezien als 'kalender-vullers' maar dat gaat vanaf 2013 veranderen.

Het Poolse media bedrijf 'One Sport Marketing' heeft de rechten gekocht voor 2013, 2014 en 2015 en probeert het EK weer op de kaart te krijgen. Dit gaan ze doen door grote media aandacht, top rijders, veel prijzengeld en live uitzendingen op Eurosport!

Ook hebben ze een aantal GP rijders bereid gevonden om het hele EK mee te rijden. Tomasz Gollob, Andreas Jonsson, Nicki Pedersen en Emil Sayfutdinov zijn de GP rijders die mee gaan doen. De Europees kampioen van vorig jaar, Ales Dryml, is ook automatisch gekwalificeerd.

De rest moet zich gaan kwalificeren via de kwalificatie rondes. Er zijn drie halve finales in Chervonograd, Debrecen en Miskolc. De top rijders van de halve finales gaan vervolgens door naar de challenge in Zarnovica. De KNMV heeft één startplek en wel in Debrecen.

In totaal zijn er vier finale wedstrijden waarvan twee in Polen en twee ergens anders in Europa. Op dit moment zijn de precieze data en locaties nog onbekend.