Jasper Iwema plaatst zich voor het WK IJsspeedway 2020!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 11 januari 2020 om 14:27 Geplaatst op 11.01.2020 om 14:27

Jasper Iwema heeft vandaag een uitstekende derde plek behaald tijdens de WK IJsspeedway kwalificatie in Örnsköldsvik. De top zes rijders plaatsen zich via deze kwalificatie voor de tien WK finales van 2020. De wedstrijd werd maximaal gewonnen door Igor Kononov, en Franky Zorn pakte de tweede plek.

Iwema begon de wedstrijd gelijk al sterk door Ove Ledström tijdens de eerste heat te verslaan. Zijn tweede heat werd vervolgens ook gewonnen, en in zijn derde heat werd hij tweede achter Lukas Hutla. Tijdens deze race ging het er hard aan toe, maar was Hutla uiteindelijk toch de sterkste.

De vierde heat was de zwaarste voor Iwema want hij moest uit komen tegen Kononov en Zorn. De Rus ging er gelijk al snel vandoor, maar hij kon Zorn goed volgen. Op de finishlijn wist hij de Oostenrijk net in te halen, en twee puntjes te pakken. De kwalificatie voor het WK was op dat moment al bijna binnen, en wist hij dit met een tweede plek in zijn vijfde heat te verzilveren.

Naast Kononov, Zorn en Iwema hebben ook Harald Simon, Ledström en Martin Haarahiltunen een WK ticket te pakken. Voor het laatste ticket moest er nog een extra heat gereden worden doordat Haarahiltunen en Hutla evenveel punten scoorden. In de eerste ronde bleven ze nog vlak bij elkaar, maar Haarahiltunen won uiteindelijk de heat. Voor Hutla wordt het nu hopen op een wildcard, maar logischerwijs zou hij er een moeten krijgen met deze zevende plek.

WK deelnemers 2020:

1 Daniil Ivanov
2 Dmitry Koltakov
3 Dinar Valeev
4 Dmitry Khomitsevich
5 Hans Weber
6 Stefan Svensson
7 Niclas Svensson
8 Igor Kononov
9 Franky Zorn
10 Jasper Iwema
11 Harald Simon
12 Ove Ledström
13 Martin Haarahiltunen
14 Wildcard 1
15 Wildcard 2
16 Lokale wildcard
17 Lokale reserve 1
18 Lokale reserve 2