Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
donderdag 2 juli 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 21 januari 2020 om 19:13

De FIM heeft voor de Finale rondes WK Langbaan van 2020 weer een aantal nieuwe regels bedacht. Zo word de indeling van de halve finale en finale heats aangepast, en is er een ander punten systeem voor het klassement.

Voor volgend seizoen zal de rijder met de meeste punten na 15 heats racen zich plaatsen voor de finale heat. De rijders geklasseerd van 2 tot en met 11 zullen uitkomen in twee knock-out heats.

Tijdens deze knock-out heats zijn er geen punten te verdienen, maar zullen de beste twee rijders uit beide heats zich plaatsen voor de finale. De winnaar van de finale blijft net als eerder de dagwinnaar van de wedstrijd.

Voor het klassement zullen er 'Wereld kampioenschap punten' geintroduceerd wordt. Dit betekend dat de gescoorde punten tijdens de heats geen waarde hebben, maar er punten worden verdeeld aan de hand van de klassering.

De winnaar van de wedstrijd krijgt 25 punten, de daarop volgende rijders krijgen punten in de vorm van: 22, 19, 17, 15, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1. De FIM volgt hierme het voorbeeld van de Speedway GP en het WK IJsspeedway waar ook dit soort punten zijn geintroduceerd.