WK IJsspeedway van start met vrije training in Almaty!

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 31 januari 2020 om 10:49 Geplaatst op 31.01.2020 om 10:49

Het WK IJsspeedway gaat dit weekend van start in Almaty met de eerste tweede Finale wedstrijden. Vandaag mochten de rijders voor het eerst het ijs op tijdens de vrije training, en deze training werd zonder problemen afgewerkt. Dit jaar werden de motoren per vrachtwagen naar Kazachstan gestuurd, en mochten de rijders zelf met het vliegtuig.

Niet alle rijders kozen echter voor deze keuze, want zowel Harald Simon als Dmitry Koltakov kozen ervoor om het hele stuk met de auto te gaan (vanaf Togliatti). Harald Simon zijn monteur hield iedereen hier goed van op de hoogte via de sociale kanalen, en het bleek een monster tocht te worden. In totaal hebben ze er ruim vijf dagen over gedaan, en stonden ze twee dagen vast in een sneeuwstorm.

De vrachtwagen met de motoren kende hetzelfde lot waardoor de rijders hun materiaal pas vandaag klaar konden maken. Gelukkig maken de ijsracers zich over het algemeen niet heel erg druk, en werd de vrachtwagen gemoedelijk met z'n allen uitgeladen tot iedereen zijn spullen op de juiste plek hadden staan. De training kon vervolgens volgens planning gewoon beginnen.

Jasper Iwema kende een prima training, en ging goed in de rondte. Toch is het moeilijke inschatten hoe dicht Iwema bij de concurrentie blijft, en zullen we dit dus pas tijdens de wedstrijden gaan zien. Zoals bekend mist Bart Schaap dit eerst finale weekend vanwege visum problemen. Schaap heeft inmiddels de papieren rond en zal na een training in Finland de reis doorzetten naar Rusland.