5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Dmitry Khomitsevich slaat terug op Daniil Ivanov tijdens WK Finale 5

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 15 februari 2020 om 19:03 Geplaatst op 15.02.2020 om 19:03

Voor het eerst dit seizoen is het Daniil Ivanov niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale heat. In een bijna uitverkocht Torpedo stadion van Shadrinsk zagen de fans weer harde races, met Dmitry Khomitsevich op het hoogste treetje. Ivanov mistte dus de finale heat, en was behoorlijk boos op Dmitry Koltakov na de halve finales.

Koltakov wist zich wel te plaatsen voor de finale nadat hij Ivanov voor was tijdens de halve finales. Ivanov meende echter dat Koltakov niet fair racede waardoor er wat woorden vielen tussen de beide Russen. Ivanov staat echter nog wel steeds aan de leiding in het klassement, maar met nog vijf Finales te gaan kan er nog van alles gebeuren.

Hans Weber wist zich voor de tweede keer dit seizoen te plaatsen voor de finale heat, maar wist dit niet om te zetten in een podium plek. De finale heat moest overigens nog herstart worden nadat Koltakov in aanvaring kwam met Dinar Valeev. Koltakov verloor alle tractie vanwege een gebroken ketting, en Valeev kukelde zo over hem heen in de eerste bocht.

Tijdens de herstart was het Khomitsevich die er snel van door ging. Valeev pakte de tweede plek, voor Koltakov. Weber kon tot op de laatste ronde goed mee komen totdat hij een foutje maakte en was meters moest laten gaan. Wildcardrijder Konstantin Kolenkin reed overigens ook een sterke wedstrijd, maar moest zich tijdens de halve finales overgeven aan Weber.

Bart Schaap was de sterkste Nederlander van de wedstrijd ondanks dat Jasper Iwema hem toch de baas was in hun onderlinge duel. Schaap komt steeds meer in vorm, en valt vooral op vanwege zijn erg sterke starts. Iwema heeft het nog steeds zwaar met zijn blessures, en moest ook nog eens van start op zijn reserve motor. Tijdens de finale van morgen zal hij weer op zijn eerste fiets rijden, dan wel met een ander motorblok.