5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Igor Kononov pakt eerste WK Finale overwinning van het seizoen!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 16 februari 2020 om 19:40 Geplaatst op 16.02.2020 om 19:40

Igor Kononov heeft vandaag in Shadrinsk zijn eerste WK Finale overwinning van het seizoen gepakt. In een zwaar bevochten finale heat won Kononov de wedstrijd voor zijn landgenoten Dinar Valeev en Dmitry Khomitsevich. Deze beide mannen stonden gisteren ook al op het podium, al won Khomitsevich toen de wedstrijd. Daniil Ivanov werd in de finale gediskwalificeerd vanwege het overschrijden van de binnenlijn.

De races in Shadrinsk waren vandaag een stuk spannender als gisteren. Het ijs was dan ook weer perfect, en totaal niet te vergelijken met het motorcross ijs van Togliatti vorig weekend. Met temperaturen van net onder nul was het dan ook flink vertoeven voor de vele fans die naar het stadion kwamen. Na een kleine 2.5 uur was de wedstrijd dan ook alweer gereden.

Ivanov staat na zes gereden Finales nog steeds aan de leiding, al wordt zijn voorsprong als maar kleiner. Khomitsevich loopt nu vier puntjes achter, en Valeev zit daar nog eens vijf punten achter. Kononov volgt op plek vier, en voor Koltakov lijken de kansen op de Wereld titel al verloren. De meervoudig wereldkampioen staat nu al 25 punten achter op Ivanov.

Hans Weber reed net als gisteren weer de sterren van de hemel, maar wist niet tot aan de finale te komen. Weber probeerde weer van alles, maar crashte in de laatste ronde. De Duitser stond na de 20 kwalificatie heats op een tweede plek, iets wat niet zo heel vaak gebeurt. Martin Haarahiltunen werd de beste niet Russische rijder, maar strandde ook in de halve finales.

Onze Nederlandse mannen gingen vandaag prima rond, en Jasper Iwema begint zijn zelfvertrouwen langzaam weer terug te krijgen. Iwema bleef dit weekend crash-vrij en werd 13de. Bart Schaap komt steeds dichter in de buurt van de andere mannen, en pakte vandaag zelfs zijn eerste echte WK punt. Tijdens de eerste heat van de wedstrijd versloeg hij Charly Ebner in een van de mooiste heats van de dag.

Voor de WK mannen staat het volgende Finale weekend pas weer over enkele weken in Inzell op het programma. Over twee weken wordt in Berlijn de WK Teams georganiseerd, al zullen onze Nederlandse gladiatoren hier niet in actie komen vanwege te hoge eisen vanuit de KNMV.