Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 9 augustus 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 18 april 2020 om 12:58

Bielefeld - Lang bleef het stil vanuit het FIM Europe kantoor in Rome, maar gisteren hebben ze dan eindelijk een gewijzigde kalender bekend gemaakt. De helft van de kalender is inmiddels onzeker, en het is maar de vraag of alles dit jaar nog wel door zal gaan. Belangrijkste update is dat de gehele kwalificatie voor het EK Speedway (SEC) is 'uitgesteld'.

Kijkend naar de kalender kunnen we er van uit gaan dat er dit jaar helemaal geen SEC-kwalificaties gaan plaats vinden. De eerste finale van de SEC staat voor 20 juni op de kalender in Vojens, en hierdoor is er totaal geen speelruimte meer voor enige kwalificatie. De verwachting is dus ook dat er een aantal wildcards vergeven gaan worden.

De EK Grasbaan staat inmiddels ook op losse schroeven. De beide halve finales, in Bielefeld en Tayac, zijn uitgesteld naar ergens in augustus. Verwacht wordt dat de finale in Leamington Spa wordt verplaatst om hiervoor ruimte te geven aan de halve finales. Aanvankelijk wou Leamington Spa al graag in september organiseren.

Naast deze hoofdklassen zijn er ook aanpassingen aan diverse andere disciplines. De halve finales voor het EK Speedway U21 Teams zijn uitgesteld, net als de kwalificaties voor het EK Speedway Pairs. Ook het EK voor de 125cc specials is uitgesteld, en de eerste halve finale van het EK Speedway U21 vindt eerst geen doorgang.

Voor het EK IJsspeedway in Tomaszow Mazowiecki is nu opnieuw een nieuwe datum gevonden. Nadat de Speedway GP van Warschau ook werd verplaatst naar 8 augustus werd al verwacht dat het EK IJsspeedway hiervoor moest wijken. Deze wedstrijd wordt nu een dag eerder gereden.

Actueel overzicht van de WK/EK wedstrijden