Startlijst WK Langbaan 2021 voor het grotendeel ingevuld

Nieuwsbericht Geplaatst op woensdag 30 september 2020 om 11:13 Geplaatst op 30.09.2020 om 11:13

Nu het WK Langbaan 2020 is afgelopen kunnen we alvast kijken naar volgend jaar. We hebben de reglementen er bij gepakt, en hieruit kunnen de startlijst al gaan opmaken voor volgend seizoen. De top 7 van het klassement van dit jaar is geplaatst, en daarbij komt de top 4 uit de Challenge.

Mocht een rijder zich via het klassement al geplaatst hebben, maar ook via de Challenge, dan krijgt de opvolgende rijder uit de Challenge alsnog een ticket. Dit betekend dat we Bernd Diener en Hynek Stichauer alsnog kunnen toevoegen door Romano Hummel en Theo Pijper zich via het klassement al geplaatst hebben.

De FIM mag nu nog drie wildcards gaan uitdelen. Grote kans hebber is Thomas H. Jonasson die veel pech kende in Roden, maar ook in Rzeszow met een mega klapper. Gaetan Stella zal vanuit Frans oogpunt vermoedelijk ook wel een wildcard krijgen. Het laatste ticket zou bijvoorbeeld naar Chris Harris kunnen gaan.

De vraag is wel of Bernd Diener er nog een jaar achteraan wil plakken. Vanwege de Corona crisis meldde hij zich af voor de Finale wedstrijden in Morizes en Rzeszow, maar tijdens de Challenge in Roden was hij er opvallend genoeg wel bij.

De startlijst:

1 Lukas Fienhage
2 Kenneth Kruse Hansen
3 Mathieu Tressarieu
4 Zach Wajtknecht
5 Romano Hummel
6 Theo Pijper
7 James Shanes
8 Josef Franc
9 Max Dilger
10 Bernd Diener
11 Hynek Stichauer
12 Wildcard 1
13 Wildcard 2
14 Wildcard 3
15 Lokale wildcard
16 Lokale reserve 1
17 Lokale reserve 2