Romano Hummel Wereld Kampioen Langbaan na tweede Finale in Rzeszow!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 30 augustus 2021 om 19:15 Geplaatst op 30.08.2021 om 19:15

Romano Hummel heeft afgelopen zaterdag in het Poolse Rzeszow het Wereld Kampioenschap Langbaan gewonnen. Een plaats in de Finale heat was voldoende om genoeg WK punten te scoren, en na een overwinning in de Last Chance Heat was het dan al zover! Hummel pakte uiteindelijk een vijfde plek tijdens deze tweede Finalewedstrijd in Polen.

Martin Smolinski won de wedstrijd, en was bijna foutloos. Smolinski won alle heats op een tweede plek tijdens zijn vierde plek na. Tijdens deze heat was Josef Franc de betere, maar in de Finale waren de rollen omgekeerd. Door dit goede optreden van beide heren klommen ze ook flink in het klassement nadat het voor beiden in Marmande niet helemaal wou lukken.

Theo Pijper kende een wat mindere wedstrijd, en noteerde een 10de plek in Rzeszow. In het WK klassement werd Pijper tijdens zijn 24ste WK Langbaan seizoen derde. Smolinski werd na zijn overwinning overigens tweede in het klassement. Naast Hummel, Smolinski en Pijper hebben ook Chris Harris, Dmitri Berge, Lukas Fienhage en Josef Franc een ticket verdiend voor volgend jaar door zich in top 7 te rijden.

Dave Meijerink mocht als vaste reserve ook weer invallen en reed een keurige wedstrijd, met een achtste plek als resultaat. Meijerink kende een wat mindere start van de wedstrijd, maar na wisseling van motor ging het een stuk beter, en noteerde hij zelfs nog een overwinning tijdens zijn vierde heat. In het klassement behaalde Meijerink een 10de plek waarmee hij zich zeker in de kijker heeft gereden voor een eventuele wildcard.

Het werd een bijzonder seizoen voor de WK Langbaan waarbij vele wedstrijden wegvielen. Door het rijden op speedway banen zoals Rzeszow en Pardubice kon het seizoen gered worden nadat de traditionele organisatoren het helaas niet voor elkaar kregen in deze moeilijke tijd. Voor de Nations zal waarschijnlijk ook een oplossing gevonden worden, en de kans is groot dat hiervoor een Poolse speedway baan gebruikt gaat worden.