Spannende heats tijdens het Helzold Kampioenschap

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 28 april 2013 om 19:20 Geplaatst op 28.04.2013 om 19:20

Vandaag werd alweer de derde editie van het Helzold Kampioenschap in het Belgische Heusden-Zolder verreden. Zoals altijd heeft de club weer een internationaal aan elkaar gewaagd startveld bij elkaar geregeld wat resulteerde in vele spannende heats. [END] Helaas moesten de Russische tweelingbroers, Ivan en Mikhail Lysik) zich afmelden, maar gelukkig zijn vervangers zo weer te regelen en zagen we twee extra Polen in het startveld. Een van deze Polen was Tomasz Piszcz, de winnaar van vorig jaar. Ook deze keer van Piszcz weer goed onderweg en hij scoorde 14 punten in de voorseries. Piszcz wist ook de eerste semi finale te winnen voor zijn landgenoot Remigiusz Perzynski. De nummer drie van de Gouden Helm wedstrijd van vorig jaar; Kyle Newman werd derde in deze semi finale. Randy Oldenziel reed een sterke wedstrijd en hij scoorde 10 punten in de voorseries, helaas crashte de snelle man uit Stadskanaal en waren zijn kansen over. De tweede semi finale werd een prooi voor Anders Vad. Sjoerd Rozenberg werd tot grote verassing van velen keurig tweede en hij kwalificeerde zich dus voor de grote finale. De Tsjech Michael Hadek ging als nummer twee de semi finales in maar moest het hier toch afleggen tegen Vad en Rozenberg. Thomas Sorensen werd vierde. De grote finale werd eenvoudig gewonnen door Piszcz. Voor de overige klasseringen werd nog aardig gevochten. Zo stond Rozenberg eerst op een tweede plek maar hij viel helaas terug naar drie zodat Perzynski voorbij kon. In de laatste ronde viel hij uit en zo pakte de Deen, Vad, alsnog een derde plek in de einduitslag. 1. Tomasz Piszcz (PL) 14+3+3 = 20 2. Remigiusz Perzynski (PL) 7+2+2 = 11 3. Anders Vad (DK) 12+3+1 = 16 4. Sjoerd Rozenberg (NL) 10+2+0 = 12 --- 5. Micheal Hadek (CZ) 12 + 1 = 13 6. Kyle Newman (GB) 10+1 = 11 7. Randy Oldenziel (NL) 10+X = 10 8. Thomas Sorensen (DK) 8+0 = 8 --- 9. Xavier Muraret (FRA) 7 10. Steve Jones (GB) 7 11. Pascal Swart (NL) 6 12. Niclas Nielsen (DK) 6 13. Jez Pestell (GB) 4 14. Lars Zandvliet (NL) 4 15. Nick Lourens (NL) 2 16. Lee Geary (GB) 1 Semi finale 1: Piszcz, Perzynksi, Newman, Oldenziel (crash). Semi finale 2: Vad, Rozenberg, Hadek, Sorensen. Finale: Piszcz, Perzynski, Vad, Rozenberg. Nationalen: De nationale klasse werd een eenvoudige overwinning voor de Argentijn Santiago Martines. Martines is drie maanden op speedway avontuur door Europa en had het erg naar zijn zin op het Belgische gravel. Achteraf gezien had Martines makkelijk kunnen meekomen in het hoofdveld maar het was lastig inschatten hoe hij zou presteren tijdens zijn eerste wedstrijd in Europa. Maurin Vochteloo pakte een mooie tweede plek in de finale. Vochteloo wist drie van zijn vier heats te winnen, in zijn tweede heat viel hij helaas uit in de laatste ronde. De derde plek ging naar Willy Kennis en Kelly Velda werd vierde in deze finale. 1. Santiago Martines (ARG) 2. Maurin Vochteloo (NL) 3. Willy Kennis (NL) 4. Kelly Velda (NL) --- 5. Lee Springthorpe (GB) 6. Sjors de Jonge (NL) 7. Mike van der Maas (NL) 8. Alessandro Borgia (NL) 9. Peter Oudshoorn (NL) 10. Vital Sleypen (BEL) 11. Roelof Postma (NL) 12. Marc Embsen (NL) Finale: Martines, Vochteloo, Kennis, Velda.