Max Fricke voor 55.000 fans winnaar Speedway GP van Warschau!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 14 mei 2022 om 23:48 Geplaatst op 14.05.2022 om 23:48

Max Fricke heeft vanavond de Speedway Grand Prix van Warschau gewonnen. Voor een uitverkocht stadion was de Australier in de herstart van de Finale de sterkste, en zagen 55.000 fans hem als grote winnaar. De tweede plek ging naar Leon Madsen, en Fredrik Lindgren werd derde.

Mikkel Michelsen werd uiteindelijk vierde nadat hij onderuit ging tijdens de eerste start van de Finale. Het werd even heel close met Madsen, en Michelsen kon hierdoor niet blijven zitten. Er zat dus tot grote teleurstelling van de lokale fans geen enkele Pool in de Finale heat.

Bartosz Zmarzlik werd de beste Pool met een vijfde plek, maar vergooide zijn Finale kansen met een alles of niets poging om Lindgren tijdens de halve finales in te halen. Deze actie was overigens niet helemaal nodig, want Zmarzlik lag toen tweede en had deze positie makkelijk kunnen behouden.

De wedstrijd begon overigens nog met een solidair gebaar richting Oekraïne waarbij tijdens de opening de helft van het stadion gevult was met de Oekrainsche kleuren, en de andere helft met de Poolse kleuren. Ook had de Poolse bond Vitalii Lysak uit Oekraïne genomineerd als tweede reserve maar hij kwam helaas niet in actie.

In het klassement staat Zmarzlik nog wel aan de leiding met nu 32 punten, gevolgt door Madsen en Michelsen met beide 30 punten. Over twee weken gaat de Grand Prix verder met de derde ronde in Praag!