Succesvol optreden Niek Meijerink en Lester Matthijssen tijdens Ekstraliga Camp in Torun!

Nieuwsbericht Geplaatst op donderdag 21 juli 2022 om 19:51 Geplaatst op 21.07.2022 om 19:51

In Torun word deze week de hele week gereden tijdens het Ekstraliga Camp in de 125cc, 250cc en 500cc U21 klasses. Vanuit Nederland kwamen Niek Meijerink en Lester Matthijssen in de baan, en vandaag werden de afsluitende meters gereden in wedstrijd verband. Wij zijn gisteravond ook naar Polen vertrokken om onze talenten vandaag in actie te zien! 

Matthijssen reed gisteren al de kwalificatie voor de 250cc klasse, en mocht vanochtend uitkomen in de B groep. Alle vier de heats wist hij te winnen, en is hierdoor 17de geworden in het eindklassement. Een prima resultaat voor zijn debuut op de 250cc speedwayer.

Meijerink ging van start met de 125cc, en deze wedstrijd werd op de kleine baan gereden net buiten de Moto Arena. Na vijf heats racen stond hij gedeeld derde waardoor hij nog een keer de baan in mocht tegen een Poolse jongen. De run-off wist hij sterk te winnen, en werd hierdoor dus netjes derde! 

Dit trainingscamp is een nieuw initiatief vanuit de Poolse Ekstraliga, en wordt ook compleet hierdoor gefinancieerd. Zo wordt het hotel voor de gehele week betaald, en wordt er ook voor de lunches en avondeten gezorgd. Daarnaast krijgen de rijders gratis banden, en ook voor de methanol hoeft niet betaald te worden.