Martin Haarahiltunen voor 5000 toeschouwers Wereld kampioen in Inzell!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 19 maart 2023 om 18:38 Geplaatst op 19.03.2023 om 18:38

Nadat Martin Maarahiltunen gisteravond in Inzell al alle heats wist te winnen ging de Zweed ook vandaag weer als eerste voorbij de finishvlag. Haarahiltunen won weer alle heats & de Finale en werd hiermee de ongeslagen Wereld kampioen. Voor Luca Bauer eindigde zijn avond in tranen nadat hij op terug-telling van punten niet in de Finale kwam.

Bauer pakte gisteren nog een mooie tweede plek, en was ook vandaag in zijn woonkamer op weg naar een mooi resultaat. In zijn laatste heat verspeelde hij dure punten door slechts een puntje te pakken waardoor hij niet in de Finale van start mocht. De zoon van de legende Günther werd hierdoor slechts vierde in het klassement.

Naast Haarahiltunen op het podium zagen we de beide Oostenrijkers Franky Zorn en Harald Simon. Zorn mistte gisteren nog het podium, maar revancheerde zich vandaag met een tweede plek waardoor hij ook de tweede plek in het WK pakken. Helemaal fit was Zorn overigens nog steeds niet na zijn Corona infectie van een paar weken geleden tijdens het EK in Polen.

Simon wist net als gisteren een derde plek te pakken, en werd hiermee ook derde in het WK. De Oostenrijker reed weer met zijn herkenbare style via de binnenkant, en wist hiermee meerdere keren spectaculair zijn concurrenten in te halen.

Sebastian Reitsma kende vandaag een betere dag dan gisteren, en pakte zijn eerste WK punt. In zijn laatste heat wist hij in de laatste ronde Andrej Divis in te halen, en hiermee een derde plek te noteren. In zijn eerste WK seizoen heeft Reitsma een 17de plek behaald.