1-2-3 voor Polen in de eindstand van het WK Speedway U21 (SGP2)!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 16 september 2023 om 08:33 Geplaatst op 16.09.2023 om 08:33

Mateusz Cierniak heeft gisteravond voor de tweede keer op rij het WK Speedway U21 (SGP2) gewonnen. De Pool had al de eerste twee rondes gewonnen, maar hij maakte het nog extra spannend door in de Semi Finale door het lint te gaan. Hierdoor was hij afhankelijk van de prestaties van zijn landgenoot Bartłomiej Kowalski.

Kowalski kwam ook tot aan de Semi Finale, maar werd hierin derde waardoor hij niet genoeg SGP2 WK punten kon verzamelen. Cierniak werd hierdoor alsnog kampioen. Damian Ratajczak, ook uit Polen, werd tweede in het kampioenschap. Ratajczak wist tot grote vreugde van hemzelf de wedstrijd van Vojens te winnen. Kowalski mocht als derde naar het klassement podium.

Naast Ratajczak op het wedstrijd podium zagen we Casper Henriksson uit Zweden, en heel verrassend eerste reserve William Drejer op drie. Een zware crash in de 7de heat van de wedstrijd zorgde ervoor dat Nazar Parnitskyi zijn wedstrijd niet kon vervolgen, en ook Norick Blödorn moest zich een heat later afmelden. 

Hierdoor konden de reserves extra vaak de baan in, met dus een top resultaat voor Drejer. Ook tweede reserve Bastian Pedersen, neefje van Nicki, was sterk onderweg. Pedersen won zijn eerste twee invalbeurten, maar crashte tijdens zijn derde rit. Hierdoor kwam hij net een puntje tekort voor de Semi Finales.