Wijzigingen Opende en Noordwolde na toekenning EK aan Saint-Macaire

Nieuwsbericht Geplaatst op donderdag 13 juni 2024 om 12:46 Geplaatst op 13.06.2024 om 12:46

De afgelaste EK Grasbaan Semi-Finale in Loppersum van afgelopen zaterdag zal worden ingehaald in Saint-Macaire. De organisatie aldaar zal in plaats van de geplande internationale wedstrijd nu de EK Semi-Finale op zaterdag 22 juni organiseren. De toekenning aan Saint-Macaire heeft gevolgen voor de op zaterdag te rijden internationale wedstrijd in Opende en de Dutch Open Grass Track in Noordwolde op zondag.

Het mag geen verrassing zijn dat het nat is in Nederland. Al geruime tijd komt het water met bakken uit de lucht. Dit resulteerde al in het afgelaste EK-evenement in Loppersum, en gezien de voorspellingen dat deze weersomstandigheden aanhouden zorgde het ook voor een onzekere factor om het EK opnieuw in Nederland te organiseren. Deze onzekerheid heeft de FIM Europe doen besluiten in nauw overleg met de KNMV en organisatoren dat de vervangende locatie Saint-Macaire zal zijn op zaterdag 22 juni.

Op zaterdag 22 juni staat in ons land ook de Internationale Grasbaan in Opende gepland. Omdat de nodige rijders deelnemen aan de EK Semi-Finale wordt het lastig een competitief internationaal deelnemersveld aan te trekken zoals men gewend is van de organisatie in Opende. Daarom is besloten om de Internationale Specials te laten vervallen en in te zetten op de Specials Nationaal.

Daarnaast zal de 125cc Cup klasse van het vrijdagavondprogramma toegevoegd worden aan de zaterdag. Met veel lokale coureurs aan de start van deze klasse belooft het alsnog een enerverende dag te worden.

Een dag later staat de Dutch Open Grass Track in Noordwolde op de kalender. Een groot deel van het deelnemersveld uit de DOGT zal een dag eerder rijden in Saint-Macaire. Gezien de grote afstand (Saint-Macaire ligt ten zuiden van Bordeaux) is het onmogelijk om een dag later in Noordwolde aan de start te staan. Dit, samen met de vele regen die nog zal vallen, heeft de organisatie in Noordwolde doen zoeken naar een alternatief. Deze is gevonden in zondag 21 juli. Dit betekent dat het volledige evenement komt te vervallen op 23 juni en verplaatst wordt naar hartje zomer, zondag 21 juli.