Bartosz Zmarzlik pakt eindelijk eerste SGP overwinning van het jaar!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 16 juni 2024 om 00:45 Geplaatst op 16.06.2024 om 00:45

Met twee uur vertraging vanwege de regen ging vanavond de Speedway GP in Malilla van start. Het mag een wonder heten dat er überhaupt gereden kon worden, en het werd een echte "Thrilla van Malilla." Bartosz Zmarzlik pakte eindelijk zijn eerste GP-overwinning van het jaar.

Hoewel de Pool al aan de leiding ging in het klassement, ontbrak een overwinning nog. Voor de vele naar Zweden afgereisde Poolse fans werd het een topavond. Zmarzlik kon zijn geluk niet op en besloot zelfs een rondje met zijn beker te rijden.

Voor Zmarzlik werd het zijn 24ste GP overwinning, en gaat hierdoor voorbij aan het oude record van Jason Crump. De tweede plek was voor de aanvoerder van de reservebank, Max Fricke. Jason Doyle keert voorlopig niet terug op de speedwaymotor, waardoor zijn landgenoot alsnog in actie kon komen. Robert Lambert pakte de derde plek.

Voor onze oosterbuur, Kai Huckenbeck, werd het weer een avond om snel te vergeten. Na zijn crash in Warschau is de Duitser er nog altijd niet helemaal bij en eindigde vanavond in Malilla op de 14e plaats.

De Zweedse fans keken reikhalzend uit naar het optreden van Fredrik Lindgren, maar hij miste net de halve finales. Met acht punten werd de Zweed negende.

Over twee weken gaat het GP-circus verder in het Poolse Gorzow. Op de vrijdagavond staat ook de finale van de SGP3 (250cc) op het programma.