Première FIM Women's Speedway Gold Trophy in Teterow!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 23 juni 2024 om 17:08 Geplaatst op 23.06.2024 om 17:08

In het Duitse Teterow vond gisteren de première van de FIM Women's Speedway Gold Trophy plaats. Dit is een speedwaywedstrijd exclusief voor vrouwen. Nynke Sijbesma vertegenwoordigde Nederland met een DMSB-licentie. De dames hadden een uitgebreid programma, met op donderdag en vrijdag een academy. Sanne Meijerink nam ook deel aan deze academy en reed haar eerste rondes op de 250cc.

Vanwege de slechte baancondities werd het echter een wedstrijd om snel te vergeten. Echt hard rijden was niet mogelijk, en zelfs de snelle dames konden slechts met half gas rond de baan. Dit leidde tot verschillende crashes, waardoor lokale topfavoriet Hannah Grunwald de wedstrijd niet kon uitrijden. Ook Micaela Bazan uit Argentinië moest na haar tweede heat opgeven na een crash op het rechte stuk.

Tijdens de finaleheat vond de ergste crash van de avond plaats. De Australische Anika Loftus ging samen met Sijbesma hard onderuit en belandde net na de airfence in de houten schutting. Loftus brak haar sleutelbeen, en ook Sijbesma raakte gewond, onder andere aan haar arm. Sijbesma wordt in Rostock aan haar blessure geopereerd.

De finaleheat werd niet overgereden, en uiteindelijk won Celina Liebmann de wedstrijd. De tweede en derde plek gingen naar respectievelijk Sijbesma en Loftus. Hun moeders namen de beker en medaille namens hen in ontvangst.