5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Zorn heer en meester in Weissenbach

Nieuwsbericht Geplaatst op dinsdag 7 januari 2014 om 19:06 Geplaatst op 07.01.2014 om 19:06

De eerste Internationale ijsspeedway wedstrijd buiten Rusland is gisteren dan toch eindelijk verreden. Door heel Europa zijn er al wedstrijden afgezegd maar de in Weissenbach hadden ze ruim 30 centimeter aan ijs. [END] Aan de start stonden alle top rijders uit midden Europa waaronder Franky Zorn, Gunter Bauer en ons eigen Rene Stellingwerf! Harald Simon was er ook bij nadat hij ruim 20.000 kilometer aflegde voor een intensieve training in Rusland. Voordat de wedstrijd begon werd er eerst een kwalificatie wedstrijd gehouden met acht 'B rijders'. In dit veld stonden twee Nederlanders aan de start: Simon Reitsma en Robert-Jan Bangma. De wedstrijd werd verreden over vier heats en een finale, alle rijders reden twee heats en de beste vier traden aan in de finale. De nummer 1 en 2 van de finale kregen een startplek in het hoofdprogramma. Bangma reed zijn eerste buitenlandse wedstrijd zeker niet onverdienstelijk. Hij wist zich weliswaar niet te plaatsen voor de finale heat, maar pakte toch zomaar in beide heats te kop start! Al met al een prima debuut voor de rijder uit Oldemarkt. Reitsma had in beide heats problemen met z'n bougies, maar plaatste zich toch voor de finale. Deze schreef hij vervolgens keurig op zijn naam en hij plaatste zich dus voor het hoofdprogramma. De Duitser Hans Weber won beide heats en werd in de finale tweede, ook hij ging dus door. Thomas Wiest en Simon Gartmann werden derde en vierde en mochten een plekje op de reserve bank innemen. Rond kwart voor twee 's middags startte het hoofdprogramma en een ruime 1500 man publiek zagen vele spannende heats. Franky Zorn won al zijn vijf voor-series en plaatste zich eenvoudig voor de finale race tot groot genoegen van zijn fanclub die ook aanwezig was. Harald Simon reed een redelijk onzichtbare wedstrijd maar wist zich toch met dertien punten als tweede te kwalificeren voor de finale heat. Stefan Pletschacher en Gunter Bauer plaatsten zich als derde en vierde voor de finale en zo zagen we een finale heat tussen Oostenrijk en Duitsland. Helaas werd deze finale een stuk spannender dan verwacht want Gunter Bauer verliet de ijsbaan na zijn laatste heat. De reden is helaas onduidelijk. Zorn zette zijn dominantie voort in de finale en ging na vier rondes als eerst over de streep. Zijn landgenoot Simon werd tweede en Pletschacher werd derde. De Tsjech Andrej Divis kreeg op het allerlaatste moment een vaste startplek doordat Grzegorz Knapp zich afmeldde voor de wedstrijd. Knapp heeft nogal wat problemen met zijn voorbereiding en heeft dit seizoen nog geen een keer op de motor gezeten. Hij hoopt snel te kunnen trainen, maar in Polen is het ook nog lang geen vries-winter. Divis reed een top wedstrijd en miste met 10 punten net de finale. Mede door een mooie overwinning op Bauer klasseerde de Tsjech zich keurig als vijfde. Rene Stellingwerf en Martin Posch scoorden ook 10 punten en werden gedeeld zesde na terug telling van punten. Stellingwerf reed een keurige wedstrijd en wist na een derde plek in zijn eerste heat toch nog tot 10 punten te komen. Jan Klatovsky volgde als achtste met negen punten. Klatovsky hadden we misschien wat hoger in geschat, maar verloor door zijn agressieve stijl toch de nodige punten. Een mooie opening van het IJsspeedway seizoen in Europa. Mooie wedstrijden, redelijk veel publiek en super mooi weer! Nu maar hopen dat het snel kouder word zodat we meer van dit gaan zien! De volledige uitslag kunt u vinden op onze LIVE uitslagen pagina.