5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Spannende Internationale grasbaanraces in Opende!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 21 juni 2014 om 23:17 Geplaatst op 21.06.2014 om 23:17

De Stichting Baansport Opende organiseert als een van de weinige organisaties in Nederland een heuse Internationale grasbaanrace waarbij de solo's geen ONK wedstrijd rijden. Daarnaast stonden er nog zes klassen aan de start, kortom een bom vol programma! Janoschka winnaar bij solo's Twaalf grasbaan routiniers zagen we aan de start bij de Internationale solo's. De wedstrijd draaide eigenlijk om vier ervaren grasbaanracers, namelijk onze eigen Jannick de Jong en Dirk Fabriek, maar ook onze oosterburen Stephan Katt en Enrico Janoschka. Het was de laatst genoemde die de wedstrijd won! De ervaren Janoschka scoorde een bijna perfecte score van 14 punten in de voorseries. Het enige puntje die hij afstond was aan de Jong die ook 14 punten scoorde. Het was Dirk Fabriek die de tweede plek pakte en de Jong werd derde. Fabriek won eerder op de dag overigens ook nog de heat voor het baan record. Mitch Godden startte steeds erg sterk op het gras van Opende, maar moest vaak toch toegeven aan de sterkere tegenstanders. Godden werd uiteindelijk vierde in de eindstand, via de B finale kwam hij in de A finale. Ook onze Duitse vriend Christian Hulshorst kwam met Godden mee naar de heat waar alles om draait. Hulshorst werd vijfde en zijn landgenoot Stephan Katt werd na een gebroken ketting slechts zesde in de uitslag. Spanning bij de nationalen In het Nationalen veld van de 500cc klasbakken zien we telkens vier toppers die het tegen elkaar opnemen, namelijk de broertjes Mark Beishuizen en Niels Remmelts, Romano Hummel en Dave Meijerink die met een 250cc blok rijd. De drie eerstgenoemden scoorden in de voor series alle drie 10 punten, Meijerink volgde sterk op de zware baan van Opende op zeven punten. Het was Hummel die wedstrijd won voor Beishuizen en Remmelts. Meijerink miste net het podium met een vierde plek. Andy ter Schuur en Manuel Hamminga kwamen via de B finale in de grote A finale en werden respectievelijk vijfde en zesde. Laatste test voor het EK De Nederlandse 125cc specials reden hun laatste wedstrijd voor het grote EK wat volgende week in Plzen (Tsjechië) word georganiseerd. Vijf van de acht rijders die vandaag in Opende rijden zullen hier starten! Wij gaan net als vorig jaar ook weer naar Tsjechië en zullen live verslag doen. De A finale was een heat om van de smullen want hier werd nogmaals bevestigd dat we een aantal top talentjes aan het ontwikkelen zijn. Voor alle zes posities werd gestreden en het was Jarno de Vries die de wedstrijd op zijn naam schreef. Mika Meijer werd weliswaar tweede, maar dit was minder overtuigend dan we normaal van hem zien. William Kruit werd na een hevige strijd met Jeffrey Sijbesma derde, en Sijbesma miste hierdoor dus net het podium met een vierde plek. Christian Wagemans plaatste zich na een baal wedstrijd in Loppersum keurig via de B finale in de A finale. Hier behaalde hij een vijfde plek na een leuke strijd met Michiel Knap die zesde werd. Harde gevechten bij de crossers De Shorttrack klassen staan altijd weer garant voor de nodige actie. In de ST1 klasse was het Maickel Dijkstra die de wedstrijd won nadat hij ook in Loppersum al het hoogste treetje mocht beklimmen. De ijsracer Ruben de Jong werd na een mindere eerste heat keurig tweede en Frank Hamming werd derde. In de ST2 klasse zagen we een aantal afmeldingen. Ruben Guikema moest zich afmelden nadat hij een rugwervel brak tijdens een VTBM wedstrijd in Joure, ook de enige dame in het veld, Harriet Zwiers, meldde zich af meld rug klachten. Ook in deze tweede Shorttrack klasse zagen we een zelfde winnaar als in Loppersum, namelijk de Hoogkerker Berry de Vos. Erwin Mulder pakte een tweede plek en Mark Helmhout moest na twee heat overwinningen genoegen nemen met een derde plek in de finale heat. Weinig deelnemers in de EVLS In het onofficiële EK voor de veteranen zagen we een beduidend minder groot startveld als tijdens de eerste wedstrijden in Marianske Lazne en Mulmshorn. Grote reden hiervan is de blessures die werden opgelopen in Mulmshorn. Zo raakten onze toppers Hylke Dijkema en Henk Snijder geblesseerd, maar ook de Tsjech Karel Kadlec moest naar het ziekenhuis. De twee kleppers klasse werd een compleet Engels feestje met Kevin Teager als nummer 1. Keith Snelling werd tweede voor Geoff Urben completeerde het podium met een derde plek. Jan Hamers was als enige Nederlander onderweg in deze klasse en behaalde een zesde plek. In de vier kleppers klasse zagen we slechts zes deelnemers wat betekende dat er alleen manches werd verreden. De overwinning ging naar Bob Dolman voor Wim de Haas die tweede werd. De Engelsman Peter Baker werd derde nadat hij ook zo eindigde in zijn laatste twee heats. DE UITSLAGEN KUNT U VINDEN OP ONZE LIVE UITSLAGEN PAGINA!