Ove Ledström wint de Roelof Thijs Bokaal - Simon Reitsma vijfde!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 7 maart 2015 om 11:27 Geplaatst op 07.03.2015 om 11:27

Ove Ledström heeft gisteravond voor de tweede keer op rij de Roelof Thijs Bokaal gewonnen. De 17 jarige Zweed reed net als vorig jaar de sterren van de hemel en wist de finale redelijk eenvoudig op z'n naam te schrijven. 3700 fans zagen de talentvolle Zweed op het snelle ijs van de Bonte Wever. Dat Zweden goede kaarten in handen heeft qua jeugd rijders zagen we wel aan de indeling van de grote finale, drie van de vier kwamen uit Zweden. Ledström won zoals gezegd de wedstrijd voor de Duitser Max Niedermaier en Jimmy Olsén. Niclas Svensson crashte in de eerste bocht en moest genoegen nemen met een vierde plek. De wedstrijd zelf liep erg uit door de vele crashes en strobaal diskwalificaties. Overigens liep het voor alle rijders gelukkig goed af. Ondanks al het oponthoud zagen we toch mooie wedstrijden tijdens deze knockout wedstrijd. De Roelof Thijs Bokaal is altijd een erg interessante wedstrijd met vele jeugd rijders, met daarnaast ook nog enkele ervarenere rijders erbij. Een grote verassing zagen we in de prestaties van onze enige Nederlander, Simon Reitsma. Reitsma startte tijdens de kwalificatie heats en wist zich keurig steeds een ronde verder te kwalificeren. Hij kwam tot aan de B finale, die hij won! Maar deze laatste heat liep alles behalve voorspoedig. Tijdens de eerste start was er een diskwalificatie van de nieuwkomer Manfred Seifter die een strobaal geraakt zou hebben, al werd dit eerder veroorzaakt door Mikael Flodin. De Oostenrijker was niet te spreken over de beslissing, maar mag toch zeker trots zijn op z'n resultaat. Seifter was een van de smaakmakers tijdens de wedstrijd door z'n spectaculaire rijstijl. In de herstart van de B finale crashte Andrej Diviš in de strobalen dus bleven er maar twee rijders over. Reitsma hield z'n hoofd koel en reed zelfverzekerd naar de overwinning wat hem brengt op een vijfde plek. Een super resultaat die hij hopelijk kan omzetten in een aantal punten tijdens de GP's van vanavond en morgen. De uitslag: 1. Ove Ledström 2. Max Niedermaier 3. Jimmy Olsén 4. Niclas Svensson (crash in A finale) -- 5. Simon Reitsma 6. Mikael Flodin 7. Andrej Diviš (crash in B finale) 8. Manfred Seifter (diskwalificatie) Volledige uitslag