Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 20 september 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 18 mei 2015 om 19:26
In Scheessel zagen we gisteren weer een echte Duitse langbaan wedstrijd: langdradig, veel baandiensten en weinig spektakel. Slechts 700 man kwam opdraven voor deze wedstrijd wat toch wel heel erg jammer is, zeker gezien het sterke rijdersveld. De langbaan blijft een moeilijk verhaal en het gouden ei is nog lang niet gevonden.

Toch probeert de club er nog wat van te maken en zo begonnen we met een knockout cup. Het idee is hierachter dat de acht snelsten in de training een sprint houden en wie de hoogste snelheid klokt kwalificeert zich voor een volgende ronde. Helaas weigerde de techniek en werden de regels aangepast: de rijder die het eerst de meting passeerde won de run. Jorg Tebbe won uiteindelijk de strijd voor Matthias Kroger.

Over naar de wedstrijd: het hoofdprogramma werd opgedeeld in twee groepen. Vijf minder sterke rijders rijden drie heats tegen elkaar alvorens ze over gaan naar een herkansing heat. Drie van deze rijders strijden dan met de twee minste scorende rijders van de hoofdgroep voor de laatste twee startplekken in de halve finales.

Leuk idee, maar de uitwerking was nogal vreemd. De gescoorde punten van de heats en de punten van de halve finales tellen door zodat we nogal een opmerkelijke finale heat kregen. Zo won Tom Lamek al zijn heats in de 'B groep', maar werd laatste in zijn halve finale nadat hij de herkansing heat won. Toch plaatste hij zich voor de grote finale heat, terwijl Josef Franc en Enrico Janoschka beide tweede werden in hun halve finales maar toch konden toekijken tijdens de finale.

Het podium werd uiteindelijk een Duits feestje met Tebbe op het hoogste treetje. Kroger werd tweede voor oldtimer Bernd Diener. Diener raakte nog betrokken bij een crash incident met Dirk Fabriek, waarbij onze Nederlander helaas naar het ziekenhuis moest. Fabriek leidde de heat voordat Diener dacht dat hij op volle snelheid aan de binnenkant de krappe bocht in kon.

Helaas kwam Fabriek hierdoor in de problemen toen hij opeens geen ruimte meer had, hierdoor probeerde hij nog een laatste reddingspoging maar ging toch hard de airfence in. Met twee gebroken ruggenwervels werd Fabriek naar het ziekenhuis gebracht waar hij morgen geopereerd zal worden. Een bittere pil voor Fabriek die er erg lekker bij zat.

Alle uitslagen zijn te vinden via de volgende link: http://live.baansportfansite.nl/event/98/internationale-zandbaanraces-scheessel.html