zaterdag 17 augustus 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 2 juni 2015 om 20:31

Loppersum - Armen naar beneden, het licht op groen………..

Dit zal weer veelvuldig klinken door de speakers op zaterdag 13 juni op het sportpark in Loppersum, want dan vindt de ESSO Semifinale EK Zijspannen plaats. Er verschijnen twaalf combinaties aan de start, die strijden om de laatste zes tickets voor de EK finale op 22 augustus in het Zuid Duitse Hertingen.

Groningse topper aan de start

Voor Nederland zijn de zijspanteams Matthijssen/Stellingwerf en Detz/Veldhuis reeds geplaatst, hierdoor verschijnt er in Loppersum nog maar één volledig Nederlandse combinatie aan de start, namelijk die van het Groningse duo Dennis Noordman met bakkenist Patrick Kremer. Afgelopen Pinkstermaandag in Stadskanaal nog een spectaculaire overwinning pakkend, zijn ze erop gebrand om ook in Loppersum een goed resultaat neer te zetten.

Europees rijdersveld

Ze moeten echter de strijd aanbinden met diverse Europese topcombinaties. Voor Nederland zijn dit het Frans/Nederlandse duo, Christoph Grenier met bakkeniste Sandra Mollema en voor Engeland o.a. de combinatie van regerend Europees kampioen Goodwin/Brown. Het rijdersveld wordt gecompleteerd door drie sterke combinaties uit Duitsland, de opvallende rijder uit Denemarken Stinus “The Viking” Lund en teams uit Zwitserland en Frankrijk.

Vol programma

In het bijprogramma ook een sterk deelnemersveld bij de ONK specials senioren met regerend Nederlands,en vice Wereldkampioen Jannick de Jong aan de start. De Jong heeft zich onlangs als doel gesteld om de wereldtitel 2015 te gaan pakken en zal dan ook aan het Lopster publiek willen laten zien waartoe hij in staat is. Verder staan de Shorttrack klassen ST 1 en ST 2 op het avondvullende programma.

Ex-grasbaancoureur Randy Oldenziel op Dirt Speedway Kart

Nieuw dit jaar is een demowedstrijd van de Dirt Speedway Karts. Er wordt gereden met een zestal karts waarbij één bestuurd wordt door ex-grasbaancoureur Randy Oldenziel, die vorig jaar na veel blessureleed is gestopt met het beoefenen van de baansport. Bij vele evenementen zijn de racers al in actie geweest, maar de karts zijn ook erg geschikt voor vlakke speedway-achtige banen. Vandaar dat MFAC Loppersum de dirt kart racers heeft uitgenodigd om tijdens de ESSO Semifinale EK Zijspannen het publiek te laten kennismaken met deze tak van sport.

Al met al genoeg ingrediënten voor een mooie dag baansport in Loppersum!

 

Alle verdere wedstrijd informatie zal spoedig volgen.

Persbericht: MFAC Loppersum