zaterdag 17 augustus 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 13 juni 2015 om 23:15

Dennis Noordman heeft samen met zijn bakkenist Patrick Kremer vandaag in Loppersum de halve finale voor het Europees kampioenschap zijspan gewonnen! Nadat het duo al topscorend zich voor de A finale wisten te plaatsen wonnen ze ook deze alles beslissende finale heat na een super start. De kopstart werd genomen en niet meer teruggegeven. Noordman liet vier Duitse combinaties achter zich in de einduitslag.

Een top zes klassering was genoeg voor de grote EK Finale in het Duitse Hertingen die voor later dit jaar op de agenda staat. Nadat Noordman zich de eerste heat nog liet verslaan door de relatief onbekende combinatie van Comblon werden daarna alle heats een prooi voor het sympatieke duo. De tweede plek ging naar de 62 jarige Karl Keil die met z'n bakkenist Stefan Müller evenveel punten als Noordman wisten te socren in de kwalificatie heats. Via de B finale kwam nog het span van Schramm / Bacher die als derde naar het podium ging.

Het span van Hundsrucker viel uit tijdens de A finale, maar gaan uiteraard ook door naar Hertingen. De huidige Europees kampioen, Goodwin / Brown, hadden een zware wedstrijd en lijken er dit seizoen nog niet helemaal bij te zitten. Ook in Bielefeld ging het vorig weekend ook niet bepaald optimaal. Ze wisten echter toch tot de B finale te komen waar ze uiteindelijk derde in finishten. Een verassende zesde plek algemeen ging naar Comblon / Agez die hiermee het laatste plekje voor Hertingen binnenhalen.

Een teleurstellende zevende plek zagen we voor Grenier / Mollema die hierdoor slechts eerste reserve in Hertingen zullen staan. Ze wisten welliswaar evenveel punten als Schramm en Comblon te scoren, maar doordat het Frans, Nederlandse, duo een keer uitviel werden zij in de C finale geplaatst.

Naast het EK Zijspan waren de Specials Senioren ook weer vertegenwoordigd, in totaal zagen we 12 rijders in de koningsklasse. Jannick de Jong had een moeilijke wedstrijd, maar wist uitendelijk toch de dagoverwinning op zijn naam te schrijven. In zijn eerste heat wa eerst Mark Beishuizen hem voor een aantal rondes te baas, waarna hij in de laaste bocht uitviel. Na tweede verdere overwinningen moest De Jong via de B finale zich alsnog voor de A finale plaatsen.

In deze A finale was het wederom Beishuizen die er snel vandoor ging, maar ook Henry van der Steen en De Jong kwamen goed mee. Uiteindelijk was het toch De Jong die als eerste de finishvlag passeerde. Een tweede plek zagen we voor Van der Steen die het erg op z'n gemak had op de speedway-achtige baan van Loppersum. Romano Hummel zagen we verassend als derde op het podium. Hummel mocht na zijn goede prestaties tijdens het EK in Bielefeld mee rijden met de Senioren en reed een erg sterk debuut!

Beishuizen moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek algemeen, maar kan toch zeker tevreden zijn, de starts waren namelijk top! Als enigste buitenlander zagen we Christian Hülshorst in de A finale. Hülshorst crashte onschuldig en kon de heat vervolgen, hierdoor zat er niet meer in dan een vijfde plek in de einduitslag.

Alle uitslagen zijn terug te lezen op onze LIVE uitslagen pagina.