5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Engeland verbaasd vriend en vijand tijdens het WK voor teams!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 29 juni 2015 om 18:27 Geplaatst op 29.06.2015 om 18:27

Het WK Langbaan voor teams die gisteren werd gehouden in Mühldorf is uitgelopen op een epische eindstrijd tussen vier van de zes teams. Engeland wist na 15 spannende heats de overwinning voor het eerst sinds de start van dit kampioenschap naar zich toe te trekken. Een ontketende Richard Hall scoorde meeste punten voor de Engelsen en wist op een uitval na alle heats op zijn naam te schrijven. Een sensationeel resultaat die niemand van te voren had verwacht.

De langbaan wedstrijden staan vaak bekend om het treintje rijden, maar gisteren zagen we een wedstrijd die we nog nooit eerder hebben gezien. Toen de startlijst bekend werd gemaakt hadden we niet zo'n hele spannende wedstrijd verwacht, en werd vooraf al voorspeld dat de Duitsers de titel relatief eenvoudig zouden moeten kunnen winnen. Zo kwam Finland op papier zwak naar Zuid Duitsland, en ons eigen team miste ook duidelijk de inbreng van sterkere rijders.

Toch was het Finland die halverwege het programma gewoon aan de leiding lag. De broertjes Mustonen wisten de punten flink thuis te brengen, en vooral de oudere van de twee, Aki-Pekka, scoorde flink. 'Appe' is weer terug op de langbaan motor na langdure blessures en hoopt na eigen zeggen weer helemaal terug te komen. Gisteren zagen we het bewijs van zijn langbaan talent nog want hij miste op twee punten na een maximum qua punten.

Tijdens de allerlaatste heat werd pas de overwinning beslist toen Engeland net een puntje meer aan zijn totaal wist toe te voegen dan haar directe concurrenten Duitsland en Finland. Deze beide landen moesten hierdoor in een extra heat de podium plekken verdelen. Duitsland zette Erik Riss in, en Finland natuurlijk Appe Mustonen. Na twee spannende ronden wist Riss de race naar zijn hand te zetten en vond Mustonen het we welletjes. Duitsland werd hierdoor tweede en Finland erg netjes derde, wie had dat verwacht!

De Fransen werd vierde op slechts een puntje achterstand op de podium plekken, al verspeelden ze op het laatste moment een extra punt. Tijdens de 14de heat crashte aanvankelijk Michael Härtel toen hij met teveel risico de eerste bocht in ging en geen ruimte meer had. In herstart was het Erik Riss die souverein won, en Jorg Tebbe die in de allerlaatste bocht Stéphane Trésarrieu naar plek drie verwees. Hierdoor werden de Fransen van het podium gekiepert en zagen we dus de extra heat voor de podium plekken.

Nederland ging strijdend ten onder op de lange baan van Mühldorf met een vijfde plek algemeen. Onze helden knokten voor wat ze waard waren, en kunnen zeker tevreden zijn met hun prestaties. GP rijder Jannick de Jong wist de meeste punten te scoren, en werd zelfs wedstrijd top scoorder samen met Mustonen! Henry van der Steen en Sjoerd Rozenberg reden een goede wedstrijd, maar kwamen qua snelheid tekort. Toch een prima resultaat voor beide heren in dit sterke veld.

De volledige uitslagen zijn terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.