Kai Huckenbeck wint de Langbaan GP Challenge in Werlte!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 26 juli 2015 om 20:37 Geplaatst op 26.07.2015 om 20:37

Kai Huckenbeck heeft vandaag in het Duitse Werlte tijdens de Langbaan GP Challenge iedereen verbaasd door de wedstrijd te winnen! Huckenbeck is speedway professional en reed slechts zijn derde langbaan wedstrijd. Als clubrijder was hij de perfecte kandidaat voor de wildcard en ook de FIM vond dit ook een goed idee, en gaf hem eerder al de wildcard voor deze belangrijke wedstrijd.

De wedstrijd werd een echte thriller, en de MSC Werlte had alles weer top voor elkaar. Het programma was met slechts 22 heats welliswaar wat kort maar toch werd er een middagvullend programma geboden. Spannende heats, interviews vanuit de pits, goede muziek, en een top baandienst maakten dit evenement tot een groot succes. Dat de wedstrijd werd verplaatst naar vandaag maakte voor het publiek niet veel uit want die wisten masaal weer naar Werlte af te reizen. Ook de halve Nederlandse baansport fanclub wist hun weg te vinden naar Werlte.

Voor de rijders was het wel even omschakelen want de baan was niet in een hele beste staat. Een enorme hoeveelheid water wisten de vrijwilligers van de baan af te pompen alvorens men van start ging met de wedstrijd. Tijdens de trainingen zagen we ook al een flink aantal rijders die grote problemen hadden met het zand van Werlte. Vooral de halve Franse inbreng had beter thuis kunnen blijven want deze heren kunnen echt alleen maar terecht op hun eigen kei harde banen.

Na de 15 heats en de twee halve finales stonden de scores echt dicht op elkaar. De top vier rijders, Kai Huckenbeck, Jörg Tebbe, Matthias Kröger en Mathieu Tressarieu scoorden allemaal 20 punten. Als vijfde rijder kwam Stephan Katt nog bij het viertal voor de alles beslissende finale heat. Doordat Huckenbeck na terugtelling van de punten de best scorende rijder was mocht hij als eerste de startpositie kiezen. Hij koos voor de binnenplek: de beste startplek van de dag.

Huckenbeck pakte een super start en wist gelijk al de leiding te pakken! Deze positie wist de zeer relax rijdende 'Hucke' niet meer af te geven.  Tebbe ging als tweede naar het podium en een dolgelukkige Kröger werd derde. De laatst genoemde werd welliswaar vierde in de finale, maar alle punten tellen door en hij had een puntje meer dan Katt die vierde werd. Tresarrieu viel in de eerste bocht uit en moest genoegen nemen met een vijfde plek in de daguitslag.

De top drie van de wedstrijd kwalificieert zich automatisch voor de Langbaan Grand Prix's van 2016. Huckenbeck en Kröger rijden dit jaar niet in de GP's en gaan dus al door. Tebbe rijd dit jaar wel in de GP's, en kan zijn tweede plek in de Challenge als 'fall back' gebruiken indien hij zich niet bij de top acht van de GP's weet te plaatsen. Katt zal met zijn vierde plek de eerste volgende rijder zijn die zich plaatst mocht Tebbe zich plaatsen. Tebbe wist overigens de snelste tijd van de dag te klokken met ruim 97km/h gemiddeld!

Een teleurstelling zagen we toch wel in het optreden van Josef Franc. Tijdens de trainingen leek hij de man voor de dagtitel door zijn snelle rijstijl. Met zeven punten plaatste hij zich maar net voor de halve finales. Ook Richard Hall hadden we toch wel in de finale verwacht, zeker na zijn top presatie bij de WK Teams in Muhldorf een aantal weken terug. Na een uitval in zijn laatste heat was het over voor de Engelsman.

Onze eigen Henry van der Steen had een zware wedstrijd. Na een laastste plek in zijn eerste heat, wist hij drie vierde plekken en een derde plek te behalen. Met vijf punten in totaal behaalde Van der Steen een 12de plek in de daguitslag.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina!